Meteor på aftenhimlen (Video)

Nattehimlen på store dele af Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm blev lørdag aften oplyst af en meteor, formoder politi og Søværnets Operative Kommando.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Et blændende blågrønt lysglimt på aftenhimlen forfulgt af et kæmpe brag. Et sådan fænomen oplevede mange mennesker på store dele af Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm lørdag aften kl. cirka 20.15.

Hos Sydsjællands og Lolland- Falsters Politi har telefonen kimet, fordi bekymrede borgere ville have svar på, hvad det var, de netop har været vidne til, fortæller vagtchef Søren Østervig.'

- Vidner fortæller, at nattehimlen blev oplyst i et blågrønt skær, som var så kraftigt, at det blændede øjnene. Bagefter lød et ordentligt skrald, som var otte sekunder langt, siger han.

Se nogle af øjenvidnerne til meteornedslaget herunder:
[video:flv:090119_metoer.flv]

Der er  tale om en meteor, lyder forklaringen fra Søværnets Operative Kommando og fra Sydsjællands og Lolland- Falsters Politi.

Herunder kan du se TV2 ØSTs interview med redaktør for Astronomibladet, Henrik Rosenørn:
[video:flv:090118_rosenorn.flv]

Hvis du har oplevet fænomenet på himlen i aftes, hører TV2 ØST meget gerne om det på: redaktion@tv2east.dk. Husk kontaktoplysninger, så vi evt. kan komme i forbindelse med dig.

Læs mere om fænomenet på www.ildkugle.dk. Her kan du også hjælpe astromerne med at beregne den bane, som ildkuglen har taget. Det vil måske kunne fortælle forskerne, hvor de vil kunne finde rester af meteoriden.

Du kan i øvrigt opleve meteorets sidste sekunder over Sverige i en optagelse, som ligger på avisen Sydsvenskans hjemmeside

Henning Nerup Rasmussen i Mogenstrup ved Næstved oplevede også det kraftige lysglimt - og glimtet var så stærkt, at det aktiverede hans overvågningskamera:  
[video:flv:meteor.flv]


Nyhedsoverblik