Testcentre lukker: Lørdag er sidste chance for at få en hurtigtest

Fremover skal man have foretaget en PCR-test, hvis man skal testes for corona-virus.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For de fleste af os har den været en del af hverdagen siden midten af december sidste år. Hurtigtesten, eller næsetesten, som den også er blevet kaldt, hvor borgere på et kvarter har kunnet få svar på, om de er smittede med coronavirus eller ej.

Men fra lørdag aften hører hurtigtesten fortiden til. I takt med at flere og flere er vaccinerede og færre smittes med virus, er der nemlig ikke samme behov for test, som der tidligere har været.

Derfor vil samtlige kvikteststeder i Region Sjælland fra søndag være lukkede.

quote Vi har en helt klar plan, som gør, at vi kan åbne meget hurtigt.

Daniel Gertsen, konstitueret regionsdirektør hos Falck Sjælland

- Vi har oplevet, at der ikke har været den samme efterspørgsel på det seneste som tidligere, fortæller Daniel Gertsen, der er konstitueret regionsdirektør hos Falck Sjælland, der her i slutspurten har haft mulighed for at teste op mod 14.000 borgere i Region Sjælland.

Men fra midnat vil der ikke længere være mulighed for en hurtigstest nogen steder i landet.

I Region Sjælland poder Falck for sidste gang på testcentret Gedser Færgehavn og teststedet i Rødbyhavn til midnat. Frem til kl. 19:00 kan man få en hurtigtest i Asnæs, Svebølle, Ringsted, Dianalund, Hårlev, Skælskør, Næstved, Præstø, Tølløse, Haslev og Nakskov.  

Her kan du fortsat blive PCR-testet i sendeområdet

Skal kunne hurtigteste igen med 14 dages varsel

Selvom den nuværende aftale mellem regionen og Falck snart er fortid, er det ikke helt sikkert, at vi aldrig får mulighed for at få foretaget en hurtigtest. Falck har nemlig indgået en aftale med regionerne, der betyder, at de skal kunne banke teststederne op inden for 14 dage, hvis det bliver nødvendigt i løbet af det næste halve år - frem til 31. marts 2022.

- Det betyder, at vi har sikret, at der er nogle tilkaldevikarer, som vi kan trække på, hvis det bliver nødvendigt, siger Daniel Gertsen.

Daniel Gertsen sætter stor pris på samarbejdet med Region Sjælland i forbindelse med testningen. Blandt andet derfor er han fortrøstningsfuld i tilfælde af, at der igen bliver brug for hurtigtest.

- Vi har en helt klar plan, som gør, at vi kan åbne meget hurtigt. Vi har haft gode erfaringer med at åbne meget hurtigt, eksempelvis i løbet af sommeren i turistområderne.

Ifølge Region Sjælland ligger svartiden på en PCR-test på mellem 10 og 12 timer.

Regionen oplyser desuden, at der vil være mulighed for at få taget en hurtigtest på udvalgte testcentre, da enkelte vil kunne få behov for en hurtigtest. Det gælder i Holbæk, Slagelse, Roskilde Næstved, Maribo og Nykøbing Falster.