Om få timer starter den store forbrugsfest - få de gode råd her

Det boomer med tilbud på nettet forud for Black Friday. Det er vigtigt at bevare sin sunde skepsis, så man undgår fupbutikker, råder politiet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Tilbudspriser og rabatter er allerede startet flere steder, hvor der annonceres med Black Week. Men i morgen fredag går det for alvor løs, når Black Friday løber af stablen.

Flere borgere har oplevet at blive taget ved næsen i forbindelse med Black Friday.

Priserne til Black Week, Black Friday og Cyber Monday kan se lave og tillokkende ud, og ofte skriver butikkerne, at der kun er få varer på tilbud, så du skal være hurtig og slå til før varen er udsolgt.

Men tilbuddet kan være for godt til at være sandt. Derfor går politiet nu ud og advarer mod fup og fiduser.

Tænk dig om

Hold hovedet koldt, inden du svinger dankortet. Sådan lyder opfordringen fra politiet. 

Tommelfingerreglerne er ikke mindst aktuelle i forbindelse med Black Friday den 29. november og varianten Cyber Monday den 2. december, hvor der ventes at komme øget turbo på nethandlen.

11 gode råd:

Computer og internet

 • Sørg for, at din computer er opdateret med den nyeste software, og at der er antivirusprogrammer, firewall m.m. installeret.
 • Sørg for, at der er kodeord på din WIFI-forbindelse.
 • Undersøg om forbindelsen er sikker, før du betaler – det vil sige, at netbutikken skal benytte SecureCode/Verifired by Visa, og at hjemmesiden skal have en HTTPS-forbindelse.
   

Beskyt dine oplysninger

 • Oplys aldrig cpr-nummer, kontonumre og andre personlige oplysninger i mail, pr. telefon m.m.
   

Sikker handel

 • Tjek om netbutikken er e-mærket. Mærket indikerer, at det er i orden at handle der.
 • Betal med betalingskort eller Mobile Pay, når du køber på nettet. Brug aldrig bankoverførsel.
 • Tjek dine kontoudtog. Selv overførsler af små beløb, du ikke kan genkende, kan være tegn på, at dine kontooplysninger er blevet hacket.
   

Brug din sunde fornuft

 • Ser hjemmesiden troværdig ud? Er webadressen mærkelig? Er der stavefejl? Er varerne mistænkeligt billige? Er der skæve priser? Lad være med at falde for det første og bedste tilbud, du ser i en uopfordret mail eller i en annonce på nettet.
 • Hvilke oplysninger er der på virksomhedens hjemmeside? Er der for eksempel et CVR-nummer? (du kan tjekke nummeret på selskabsregistret cvr.dk). Er der de lovpligtige oplysninger om fortrydelsesret og virksomhedens kontaktoplysninger?
 • Læs gode råd på sikkerdigital.dk og Nethandel #heltsikkert, som en række myndigheder står bag. Her får du det store overblik over, hvordan du agerer sikkert i forbindelse med køb på nettet. 
 • På Nævnenes Hus.dk kan du se, om virksomheden ikke har efterlevet en afgørelse i Forbrugerklagenævnet.

Kilde: Politiet


Nyhedsoverblik