Konkurstruet streetfood-marked finder løsning i sidste time

Strandlyst Streetfood var på nippet til konkurs, da Odsherred Kommune afslog en ansøgning kort før åbning. Men nu har parterne fundet en løsning.

Det så sort ud for Strandlyst Streetfood her kort før højsæsonen, da virksomheden ikke kunne få tilladelse til at åbne på den planlagte adresse i Asnæs. 

Odsherred Kommune afslog nemlig Strandlyst Streetfoods ansøgning om tilladelse til at drive streetfood-marked på Åsevangsvej 70 en uge før den planlagte åbning. Det betød, at virksomheden og restauratørerne stod med ordrer på varer for flere hundredetusind, som nu ikke kunne afsættes til stor frustration for Tonny Lynge, der ejer Strandlyst Streetfood.

- Jeg er virkelig berørt af det. Jeg kan ikke sove om natten. Jeg tager meget ansvar på mig, men jeg føler egentlig, at jeg har gjort, hvad jeg skulle. Det er nogle svære dage, sagde han til TV2 ØST i weekenden. 

Læs også
Midlertidig byggetilladelse afvist - streetfoodmarked risikerer at gå konkurs

Løsning med to adresser

Men nu er der alligevel fundet en løsning, skriver Tonny Lynge på Facebook

Efter flere møder med Odsherred Kommune er parterne nemlig blevet enige om, at Strandlyst Streetfood kan åbne med et sankthans-arrangement fra torsdag til søndag på Åsevangsvej 70 i Asnæs, hvor der vil være streetfood som sidste år. Herefter vil der være et Tour de France-arrangement fra den 30. juni til 3. juli.

Derefter holder Strandlyst Streetfood lukket en uge, som bruges på at flytte konceptet til Lyngvejen 199 i Vig. Her er streetfood-markedet efter planen åbent fra den 11. juli frem til efterårsferien.  

Asgaard Rock Festival, som Tonny Lynge også står i spidsen for, bliver ligeledes afholdt på Åsevangsvej 70 til august.

Tilbage til oprindelig placering

Oprindeligt skulle Strandlyst Streetfood faktisk have åbnet på Lyngvej i Vig. Det var nemlig planen tilbage til den 4. juni 2021, men her tikkede en naboklage ind i sidste øjeblik og satte en midlertidig stopper for planerne.

Imens sagen blev afgjort, åbnede Strandlyst Streetfood så midlertidigt i Asnæs sidste år. I år afgjorde Planklagenævnet så sagen til Strandlyst Streetfoods fordel.

Læs også
Naboklage afvist: Streetfood-marked er et skridt nærmere en realitet

I februar søgte Tonny Lynge for sidste gang om en midlertidig tilladelse til at åbne på Åsevangsvej i Asnæs, og det var altså den ansøgning, der blev afvist i sidste øjeblik i år.

Tonny Lynge har været entreprenør og iværksætter i Odsherred Kommune i over ti år og står udover Strandlyst Streetfood også bag et Tour de France-arrangement i Asnæs og Asgaard Rock Festival. Arkivfoto.
Tonny Lynge har været entreprenør og iværksætter i Odsherred Kommune i over ti år og står udover Strandlyst Streetfood også bag et Tour de France-arrangement i Asnæs og Asgaard Rock Festival. Arkivfoto. Foto: Lars Andersen - TV2 ØST

Forklaringen fra Odsherred Kommune var, at man på grund af planloven ikke kunne give Strandlyst Streetfood en midlertidig tilladelse flere gange.

- Åsevangsvej 70 er i et område med særlige landskabsmæssige værdier. Det betyder ifølge planloven, at man skal have en såkaldt landzonetilladelse for at holde arrangementer af den størrelse og type, som Strandlyst Streetfood er. Man kan give en midlertidig landzonetilladelse én gang og kun af begrænset varighed. Det var det, vi gjorde sidste sommer, hvor Strandlyst Streetfood fik lov til at køre på Åsevangsvej 70 i 6 uger og kun i 2021, skrev kommunen på facebook den 17. juni.

Video: Se hele indslaget, hvor Strandlyst Streetfood frygtede konkurs, fordi de seks dage før den planlagte åbning havde fået afslag på en midlertidig byggetilladelse fra Odsherred Kommune.


Kommune undskylder

I opslaget forklarede Odsherred Kommune, hvorfor Tonny Lynge til gengæld godt kunne holde Tour de France-arrangementet og Asgaard Rock Festival på adressen:

- Her i februar 2022 søger Tonny så igen om en midlertidig landzonetilladelse og byggetilladelse til et madmarked på Åsevangsvej 70, i øvrigt samtidig med at han søger om at holde et Tour de France og Asgaard Rock Festival. De to sidste er ikke et problem i forhold til planloven, men det er stadig sådan, at vi rent juridisk ikke kan give en midlertidig landzonetilladelse til madmarkedet to år i træk.

Ifølge kommunen er man ærgerlig over ikke at kunne give tilladelsen, og kommunen beklager den sene udmelding. 

- Vi skulle selvfølgelig have fortalt Tonny det klart og tydeligt i februar 2022, at det stadig er sådan – faktisk nærmest så snart, vi fik ansøgningen ind, så Strandlyst Streetfood kunne lægge planer efter det. Men det får vi ikke gjort, og samtidig går sagsbehandlingen af ansøgningen ikke i gang med det samme. Set i bakspejlet er det naturligvis en fejl, og vi skulle have givet folkene bag Strandlyst besked for lang tid siden, skriver Odsherred Kommune. 

Takker for opbakning

Men nu er der altså fundet en løsning, som giver mulighed for, at noget bliver afholdt på Åsevangsvej i Asnæs, mens et mere etableret streetfood-marked bliver etableret på Lyngvej i Vig. 

På Strandlyst Streetfoods Facebookside takker Tonny Lynge markedets følgere for opbakningen under forhandlingerne med kommunen. 

- Vi takker alle jer følgere for støtte, input og uvurderlig opbakning. Vi takker også jer, der har stillet undrende og udfordrende spørgsmål. Alt sammen har givet os blod på tanden til at kæmpe vores sag, skriver han. 

Tonny Lynge sender desuden en tak til Odsherreds borgmester, Karina Vincentz (Ny Odsherred). 

- En særlig tak til vores borgmester Karina Vincentz, for at være lydhør, løsningsorienteret og handlekraftig, skriver han. 

Med løsningen kan Strandlyst Streetfood altså slå dørene op midlertidigt i Asnæs torsdag den 23. juni og for en længere periode i Vig den 11. juli.