Vagabonder drømmer om teltlejr

I Vordingborg står 86 opvarmede telte klar til at modtage asylansøgere. Men indtil de kommer, står teltene tomme. Det ærgrer vagabonderne Leif Davidsen og Anders Ibsen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det kræver en hård hund at være hjemløs i disse dage, når nattetemperaturen ryger et godt stykke under frysepunktet. Det kan derfor være fristende for de hjemløse at få husly i de 86 opvarmede telte, der lige nu står klar til at modtage asylansøgere i Vordingborg.

- Jeg så i fjernsynet, at der er en masse store telte, og så er der nogle små telte omme bag ved. Det ville være fint med et lille telt, lyder det fra Leif Davidsen, der har været vagabond i 27 år.

Læs også: Tomme asyltelte fyrer for gråspurvene

Sammen med sin makker Allan Ibsen leder han hver aften efter ly for natten, og tit ender det med, at de sover under et halvtag udenfor. Det kan være svært for de to at forstå, hvorfor de ikke kan få lov til at overnatte i de opvarmede telte, der står tomme.

- Vi kunne jo bare være der midlertidigt, så finder vi noget andet, når der kommer nogle flygtninge, siger Leif Davidsen.

Teltene er til flygtninge

Men selvom de to drømmer om en nat i de varme telte, så har politiet et andet formål med teltene.

- Teltlejren er indrettet til at være modtagecenter i forhold til den flygtningeindsats, vi har. Teltlejren er forberedt til den situation, og det skal den til stadighed være, lyder det fra Politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Han henviser i stedet til, at indsatsen over for de hjemløse ligger hos de kommunale myndigheder.

- Det er vigtigt i den her sammenhæng, at indsatsen for de hjemløse ikke er en opgave i politiets varetægt, der må jeg henvende til kommunale myndigheder.

Der skal være plads til alle

Nok ser det ikke ud til, at Leif Davidsen får lov til at få en nat i de varme telte, men han er stadig ikke i tvivl om, at flygtningene er velkomne i Danmark.

- Der skal være plads til os alle, der er jo folk, der har det svært, og dem må vi hjælpe, fortæller Leif Davidsen.

Teltlejren i Vordingborg skal kunne huse 1200 flygtninge i 86 opvarmede telte. De har stået klar siden november.  

TV ØST præciserer

I vores nyhedsudsendelse søndag aften kl. 19.30 bragte vi et interview med to vagabonder, Leif Davidsen og Allan Ibsen, der syntes, at de burde have adgang til at benytte de ubenyttede telte, som er stillet op til at huse flygtninge i Vordingborg. I den forbindelse skal vi præcisere, at de to mænd er det, de selv kalder selvvalgte hjemløse. At de går på gaden, fordi det er det, der passer til deres livsstil. Og at de begge to har adgang til at komme indenfor, når det bliver rigtig koldt.

TV ØST beklager, at vi ikke har fået den oplysning klart frem i forbindelse med indslaget.

 


Nyhedsoverblik