Små pizzeriaer i knibe: Norsk pizzagigant gør krav på deres navn

Den norske pizzagigant Peppes Pizza har henvendt sig til flere små pizzeriaer i Danmark. De vil have dem til at ændre navn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Der er en navnestrid under opsejling i pizzabranchen.

Den norske pizzakæde Peppes Pizza, der er en af Skandinaviens største pizzakæder med over 2.500 ansatte, har henvendt sig til flere pizzeriaer i Danmark. De danske pizzarestauranter har simpelthen et navn, der minder for meget om Peppes Pizza.

En af de pizzerier, der har modtaget henvendelsen, er restauranten Peppes i Næstved.

quote Jeg har det rigtig dårligt med sagen. Det kan jo gå ud over forretningen

Erhan Kekec, ejer af Peppes i Næstved

- Det er for dårligt, siger ejer Erhan Kekec og tilføjer:

- Når navnet er blevet til et varemærke i Næstved, så synes jeg ikke, at man kan komme så mange år efter og gøre krav på det og sige, at man har patent på det uden at have reageret på det.

Frygter for økonomiske konsekvenser

Erhan Kekec har nu inddraget sin advokat i sagen. De håber nu, at de kan vinde sagen mod Peppes Pizza, fordi den norske pizzakæde ifølge Erhan Kekec har været for langsom til at reagere på det enslydende navn. Et navn, som restauranten i Næstved har haft i 20 år.

- Jeg har det rigtig dårligt med sagen. Det kan jo gå ud over forretningen, vi er i forvejen en lille forretning, så det kan få nogle økonomiske konsekvenser for os, og det er vi ikke interesseret. Det er bare at have is i maven, indtil sagen er afgjort. Vi vil gøre vores bedste for at give dem kamp til stregen, siger Erhan Kekec.

Den norske kæde har også henvendt sig til et Peppes Pizza & Grill Nørre Alslev på Falster. Det er endnu uvist, om kæden overvejer at indtage det danske pizzamarked og derfor beder pizzeriaerne om at skifte navn. 

Restauranten har haft navnet "Peppes" i 20 år - men det vil snart få en ende, hvis det står til nordmændene.
Restauranten har haft navnet "Peppes" i 20 år - men det vil snart få en ende, hvis det står til nordmændene. Foto: TV2 ØST

Jensens Bøfhus endte i shitstorm efter navnestrid

Hos Peppes møder sagen modstand blandt kunderne, en af dem er Line Illum fra Blangslev på Sjælland.

- Det er tåbeligt. Jeg holder i princippet altid med den lille mand, især når der er over for sådan nogle store kæder, der pludselig vil have monopol på navne. Der er har været så mange andre sager, så det er på tide, at man støtter op om det lille sted, som kom først, siger Line Illum.

quote Jeg holder i princippet altid med den lille mand, især når der er over for sådan nogle store kæder, der pludselig vil have monopol på navne

Line Illum, gæst hos Peppes i Næstved

Det er ikke første gang, der opstår navnestrid i restaurationsbranchen. Tilbage i 2014 vandt Jensens Bøfhus en sag i Højesteret, efter de havde lagt sag an mod fiskerestauranten Jensens Fiskehus fra Sæby. Den kendte restaurantkæde mente ikke, at fiskerestauranten også kunne bære navnet Jensen, og det fik kæden medhold i.

Men sejerne var bittersød. For på Facebook og andre sociale medier endte Jensens Bøfhus i en storm af vrede brugere, fordi kæden i kundernes øjne trynede restauranten fra Nordjylland.

Det er ikke lykkedes for TV ØST at få en kommentar fra Peppes Pizza i Oslo.


Nyhedsoverblik