¨

Døgninstitution for unge rykker ind på nedlagt skole

Foto: Frederik Thorup - TV2 ØST

Tirsdag aften godkendte et flertal af politikerne i Næstved Kommune, at Døgndiamanten kan flytte ind i den gamle skole i Holme-Olstrup.

Den nu lukkede skole i Holme-Olstrup skal i fremtiden huse Døgndiamanten. En døgninstitution for omsorgssvigtede drenge og piger i alderen 12 til 18 år.

Det besluttede et flertal af politikerne på et byrådsmøde i Næstved Kommune tirsdag aften. Blandt tilhængerne var Radikale Venstres Lars Hoppe Søe:

Vi skal ikke være bange for at placere sociale institutioner ude blandt borgerne

Lars Hoppe Søe (R), Byrådsmedlem, Næstved Kommune

- Der kommer en 40-50 arbejdspladser til Holme-Olstrup, og det vil også betyde noget for byen. Der kommer sikkert også en episode derude på et tidspunkt. Men vi skal ikke være bange for at placere sociale institutioner ude blandt borgerne. Det er faktisk en del af løsningen, lød det fra Lars Hoppe Søe på byrådsmødet.

Derudover var Socialdemokratiet også for forslaget om at placere døgninstitutionen i skolens tidligere lokaler.

Venstre og Konservative imod forslaget

Blandt modstanderne var Venstre og Konservative, der hellere så, at ideen om en mulig privatskole i lokalerne i Holme-Olstrup bliver afprøvet først.

Vi vil først høre bestyrelsen for privatskolen, om de ønsker at leje eller købe skolen først

Kristian Skov-Andersen (V), Bestyrelsesmedlem, Næstved Kommune

- Konklusionen er, at vi tilslutter os Konservative, og vi vil først høre bestyrelsen for privatskolen, om de ønsker at leje eller købe skolen først, sagde Venstres Kristian Skov-Andersen.

Døgndiamanten består i dag af fire afdelinger. Den ene ligger i Kalvehave, to afdelinger ligger i Faxe, og den sidste er placeret i Fensmark. Derudover ligger administrationen i Næstved.

Den nu lukkede skole i Holme-Olstrup giver Døgndiamanten mulighed for at samle flere af afdelingerne.

Uenighed om bygningerne

Beslutningen om, hvad der skal ske med de tomme bygninger i Holme-Olstrup, har der længe været stor uenighed om. Ind til juni i år gik de fleste børn fra Holme-Olstrup i skole i deres egen by, men fordi folkeskolen lukkede, skulle de børn i stedet gå i skole i Toksværd – godt tre kilometer derfra.

Derfor oprettede forældrene en forening bag en ny friskole i Holme-Olstrup med intentionen om at køre videre i samme lokaler, men Næstved Kommune har altså andre planer for lokalerne på den nedlagte skole.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App