Kæmpe donation til julehjælp: - Jeg fældede en tåre

Dansk Folkehjælps lokalforening på Lolland kan se frem til at få overrakt 100.000 kroner til julehjælp.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

For andet år i træk er mange børnefamilier ekstra hårdt ramt i julen økonomisk grundet coronakrisen. Sidste år havde Dansk Folkehjælp rekordmange ansøgere til julehjælp, og de forventer, at antallet af ansøgere stiger igen i år. Det samme gør Dansk Folkehjælps lokalforening på Lolland.

- Sidste år delte vi julehjælp ud til 184 familier, og jeg forventer, at det bliver større i år. På landsplan havde vi alene den første dag 7.000 ansøgere, og det har vi aldrig prøvet før, fortæller Erik Ulrik Ranthe Sørensen, formand for lokalforeningen på Lolland.

quote Jeg må indrømme, at jeg fældede en tåre, da de ringede til mig

Erik Ulrik Ranthe Sørensen, formand for Dansk Folkehjælps lokalforening på Lolland

Erik Ulrik Ranthe Sørensen håber, at de med en donation på 100.000 kroner kan give julehjælp til alle ansøgere fra Lolland i år. Familierne får uddelt pengene den 20. december, hvor hver ansøger modtager et gavekort på 1.000 kroner til gaver samt mad for 800 kroner fra Meny i Nakskov.

- De penge gør en verden til forskel. Det er helt vildt. Jeg må indrømme, at jeg fældede en tåre, da de ringede til mig. Jeg har aldrig været så glad eller overrasket for et opkald, siger formanden.

Vil hjælpe udsatte børnefamilier til en bedre jul

Donationen kommer fra Poul Erik Bech Fonden. I alt modtager Dansk Folkehjælp 450.000 kroner, som fordeles til ni lokalforeninger. Ønsket er at støtte frivillige foreninger, som gør en forskel for udsatte børnefamilier. Det oplyser direktør i Poul Erik Bech Fonden, Jane Bech, i en pressemeddelelse.

- Foreningen har hjertet på rette sted og gør en stor indsats for rigtig mange danske børn og børnefamilier. Der er fortsat mange familier, der ikke har midler til at holde jul, og dem vil vi gerne hjælpe. Med en samlet donation på 450.000 kr. vil Poul Erik Bech Fonden gerne påskønne foreningens vigtige frivillige arbejde med julehjælp, udtaler Jane Bech.

Dansk Folkehjælp har hjulpet udsatte børnefamilier siden 2006. I december sidste år uddelte foreningen julehjælp til 14.401 enlige forsørgere og deres børn, hvilket betød, at omkring 30.000 børn og deres forældre fik både julemad på bordet og gaver under træet til børnene.