Anderledes studentertid - Alberte Pitter ombyggede campingvogn

Alberte Pitter fra Gundslev har brugt studentertiden lidt anderledes. Hun har en iværksætterdrøm, og har derfor brugt tiden på at renovere og udleje en campingvogn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom studentertiden for mange er lig med fest og fejring til den lyse morgen, så er det ikke alle, der bare slipper tøjlerne og lader festen tage over.

For 18-årige Alberte Pitter fra Gundslev har studentertiden ikke kun handlet om afsluttende eksaminer og fejringen af huen. Hun har også haft gang i et lidt atypisk projekt.

quote Jeg tænkte egentlig bare, at det så mega fedt ud at komme i gang med det

Alberte Pitter, Iværksætter, Gundslev

Den 18-årige falstring købte I foråret en campingvogn - ikke for egen fornøjelses skyld, men for at udleje den. Den har hun under studentertiden både renoveret og senere brugt til at starte udlejningsfirmaet Pitt Camping. Campingvognen vil hun bruge som første skridt på vejen mod iværksætterdrømmen.

- Det er nok primært, det her med at jeg gerne vil starte min egen virksomhed. Jeg tænkte egentlig bare, at det så megafedt ud at komme i gang med det, og at det så overskueligt ud for mig, siger Alberte Pitter.

Artiklen fortsætter under billedet.

Alberte har opgraderet campingvognen med nyt køkken, maling og møbler.
Alberte har opgraderet campingvognen med nyt køkken, maling og møbler. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Ved siden af de afsluttende eksaminer, fritidsjob og senere studenterfejring har Alberte Pitter derfor brugt tid på at renovere den 20 år gamle campingvogn, så den har fået et mere moderne look.

Læs også
Britisk tradition hentet til Sorø - unge iværksættere inviterer til 'afternoon tea'

Der er sammenlagt blevet brugt 50.000 kroner på køb og renovering af campingvognen. Men selvom projektet kan lyde omfangsrigt og krævende, er denne type projekter ikke noget Alberte Pitter har tidligere erfaring med.

- Jeg har aldrig prøvet at bygge sådan noget før, så jeg gav mig egentlig bare i kast med det og prøvede mig frem. Jeg vil selv sige, at jeg har en ret stærk vilje, så med det kom jeg ret langt, fortæller hun.

Artiklen forstætter under billedet.

Anne Pitter er stolt af datterens initiativ til at starte eget firma
Anne Pitter er stolt af datterens initiativ til at starte eget firma Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Stolt mor følger med

Fra sidelinjen følger Alberte Pitters mor stolt med I datterens unge entreprenørskab. Hun er stolt over, at datteren så målrettet selv har taget store beslutninger og kastet sig ud i projektet

- Hun er fokuseret, hun er målrette, og hun regner og vurderer, og så gør hun det, siger Anne Pitter.

I første sommersæson for Pitt Camping, som Alberte Pitter kalder sit foretagende, har hun fået afsat vognen I flere af ugerne.

Læs også
Corona ændrede iværksætterdrømmen – nu har Tais søgt ind på en uddannelse

Hun bruger især digitale platforme som Air BnB, Facebook og Instagram til at nå ud til folk.

Om det bliver som campingvogns-udlejer på sigt, ved hun ikke, men iværksætterdrømmen lever hos Alberte Pitter.