Smittetal på friskole er steget - men ingen nye tilfælde i halvandet døgn

Siden lørdag har der ikke været nogen yderligere smittetilfælde på Lille Egede Friskole i Boeslunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Slagelse Kommune er hårdt ramt af coronasmitte i øjeblikket.

En medarbejder på plejecentret Smedegade – Det lille Amalienborg blev testet positiv i sidste uge og en lærer på Forlev Friskole det samme.

På Lille Egede Friskole i Boeslunde er de også ramt af corona, men her er tallene helt anderledes. 49 lærere og elever er testet positiv for coronavirus.

- Vi havde ikke forestillet os, at det ville gå så galt, fortæller skoleleder på Lille Egede Friskole, Lars Jacobsen.

quote Vi havde ikke forestillet os, at det ville gå så galt

Lars Jacobsen skoleleder på Lille Egede Friskole

Det startede med en lærer, der havde været til konfirmation, hvor det viste sig, at konfirmanden var smittet med corona, og det blev læreren også.

- Han er en superspreder, fordi han har smittet så mange på så kort tid. Det er ikke fordi, at han har rendt rundt og krammet alle, men han er åbenbart en af dem, der smitter meget, fortæller Lars Jacobsen.

Tallet voksede og voksede. Lørdag var 35 elever og 14 medarbejdere testet positive, men nu ser det endeligt lysere ud.

- I halvandet døgn har vi ikke haft nogen nye smittetilfælde, så det tyder måske på, at det er ved at ebbe ud, men vi er også oppe på 49 smittede, siger Lars Jacobsen.

Lukker en uge mere

Det var oprindeligt planen, at skolen så småt ville åbne mandag, men i løbet af sidste uge, med et smittetal der voksede og voksede, stod det hurtigt klart, at genåbningen ikke var lige om hjørnet.

- I løbet af ugen sagde myndighederne, at der skulle være et pokkers godt argument for at åbne op i den her uge, fortæller Lars Jacobsen og fortsætter.

- Vi har været nødt til at lukke i den her uge. Dels på grund af smittetallet, og fordi jeg nærmest ikke har noget personale tilbage, siger han.

Skolen forsøger at holde gang i nødundervisningen med de få lærere, der er tilbage.

Det er Lars Jacobsens indtryk, at forældrene bakker op og har forståelse for situationen. Han har skrevet en besked til forældrene, hvori han gør opmærksom på, at lærerne fjernunderviser, så snart de kan.

- Jeg kan ikke forvente, at folk, der ligger syge, skal nødundervise, fortæller han.

Håber på åbning næste mandag

Det er skolelederens håb, at skolen kan åbne mandag, eftersom der ikke er tikket positive tests ind i halvandet døgn.

- Jeg synes, at der er håb nu, fordi der ikke kommer nye ind. Man må formode, at de er isoleret derhjemme, og at det er derfor går den rigtige vej, fortæller Lars Jacobsen.

Det er planen, at der bliver sendt et spørgeskema ud til forældrene, hvor der skal samles op på alle dataene. Skolen skal være sikker på, at alle som minimum er testet én gang og allerhelst to gange.

- Man kommer ikke ind med sit barn, uden at det er blevet testet, ellers kan vi blive ved i en uendelighed, fortæller han.

Den ekstra uge skal give tid nok til, at alle er blevet testet, og at lærerne er blevet raske, så de kan varetage undervisningen.