Region Sjælland ansætter over 200 fra corona-jobbank: - Det er helt fantastisk

Af de foreløbigt 2.221 ansøgere i Region Sjællands corona-jobbank har de første 236 fået job - overvejende sundhedsfagligt personale.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I alt 2.221 borgere har sendt en ansøgning til Region Sjællands corona-jobbank, hvor sundhedspersonale og pædagogiske medarbejdere er blevet opfordret til at søge og stille deres arbejdskraft til rådighed.

quote Ind til videre har vi ansat 236 personer fra jobbanken, som understøtter vores faste personale

Heino Knudsen (S), formand, Region Sjælland

- Det er helt fantastisk og unikt. Det er med til, at vi kan give vores faste personale en hjælpende hånd, når der er brug for det, sagde Heino Knudsen (S) regionsrådsformand på dagens pressemøde, hvor Region Sjælland gav en status på seneste nyt om corona-situationen.

- Indtil videre har vi ansat 236 personer fra jobbanken, som understøtter vores faste personale.

Flest læger og sygeplejesker

Der er tale om overvejende læger og sygeplejersker, som Region Sjælland har ansat.

Ifølge regionsrådsformanden er det dog et bredt felt af faggrupper på tværs af de 236 ansøgere, som nu er blevet ansat.

De 236 ansatte fra jobbanken skal supplere Region Sjællands faste medarbejderstab. Her er man allerede nu godt i gang med at opkvalificere personale til at håndtere flere intensivpatienter.

- Vi forventer at opkvalificere 1.000 sygeplejersker alt efter, hvordan situationen udvikler sig, siger Heino Knudsen.

750 skal testes hver dag i Region Sjælland

Som Sundhedsstyrelsen fremlagde i dag, skal omkring 5.000 mennesker testes dagligt for coronavirus.

Prioriteret er det: Patienter, der er indlagt eller skal indlægges. Dernæst borgere på plejecentre, ældreboliger eller lignende, særligt sårbare personer med lette til moderate symptomer samt personer, der varetager kritiske funktioner.

- De nye retningslinjer er implementeret og Region Sjælland er klar til dem, sagde Leif Panduro Jensen, koncerndirektør i Region Sjælland, på pressemødet.

Han peger dog på, at kendskabet til den anderledes, nye måde at teste på, fortsat skal udbredes. I forhold til at nå det fastsatte mål om antal testede er man dog godt med, forlyder det.

- Hvis man ser på målbilledet med de 5.000 tests om dagen – det svarer til 750 til Region Sjælland, og det seneste døgn har vi testet over 600 – så det kommer der opad.

Kendskabet til de nye retningslinjer for test udbredes via de praktiserende læger og i kommunerne, hvor det nu også er muligt for ledere på plejehjem at ringe direkte og få rådgivning hos regionen udenom egen læge.

Udekørende tests

Region Sjællands seneste tiltag i den strategi, der skal føre til flere testede for coronavirus, er, at man kører ud til patienterne – typisk udsatte og ældre borgere.

For de udsatte borgere er der tale om udekørende test med trænede paramedicinere, forklarer Heino Knudsen.

- Vi kører eksempelvis ud til bosteder og plejehjem, hvor vi tester både personale og beboere med symptomer på coronavirus.

Tiltaget foregår i samarbejde med kommunerne og de praktiserende læger.

Særlig hjælp til hjemløse

De udekørende tests er også tiltænkt de hjemløse, forklarer Heino Knudsen.

- De er blandt de mest udsatte i vores samfund. Udover manglen på bolig, så er en stor del af de væresteder, hvor de hjemløse plejer at opholde sig, lukket ned.

Region Sjælland er i gang med at se på, hvordan man mere generelt kan hjælpe de hjemløse under corona-nedlukningen blandt andet muligheden for at huse hjemløse, hvis de er smittede med corona.

- For vi kan ikke sende hjemløse i hjemmeisolation.