Regionens jobbank vokser og vokser - næsten 1600 har meldt sig

Læger, sygeplejersker og pædagoger står i kø for at hjælpe til i Region Sjælland, når sygehusene modtager mange coronasmittede patienter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Du kan tilmelde dig jobbanken her

Det vrimler med læger, sygeplejersker, pædagoger, social- og sundhedspersoner og andre med sundhedsfaglig baggrund, som gerne vil hjælpe til, hvis antallet af coronasmittede patienter bliver ved med at stige. 

Region Sjællands jobbank, der er blevet oprettet til formålet, har i skrivende stund 1.572 tilmeldte. For bare fire dage siden var tallet 454 personer. 

Jobbanken er blevet oprettet, fordi regionen forudser, at der bliver brug for ekstra sundhedsfagligt - og pædagogisk arbejdskraft i forbindelse med den aktuelle situation med coronavirus i Danmark. 

I øjeblikket er 31 patienter i Region Sjælland indlagt med coronavirus. Syv af dem er så syge, at de ligger på intensivafdeling og i respirator. På landsplan er seks personer smittet med virussen døde. 

Artiklen fortsætter under grafikken.

Ikke bange for smitten

Onsdag talte TV2 ØST med Morten Plesner Nielsen, som er en af de personer, der har tilmeldt sig jobbanken. Han bor i Nykøbing Falster og har fem måneder tilbage af sin uddannelse som social- og sundhedshjælper. 

- Jeg tænker, jeg kan godt klare corona, hvis jeg endelig fik det. Dét at hjælpe andre, det er vigtigere, sagde han i den forbindelse. 

De mennesker, der har tilmeldt sig jobbanken, vil løbende blive kontaktet, når behovet kommer for at aflaste de faste medarbejdere. 

Medlemmerne af jobbanken bliver tilkaldt for at lave sundhedsfaglige opgaver, hvis det bliver nødvendigt. De bliver overenskomstmæssigt lønnet derefter.

VIDEO: Morten Plesner Nielsen har tilmeldt sig regionens jobbank for at hjælpe til under coronakrisen.