Marianne Gaarden bliver ny biskop i Lolland-Falsters Stift

Nu er det besluttet. Marianne Gaarden bliver ny biskop i Lolland-Falsters Stift. Hun overtager tjenesten fra Steen Skovsgaard.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Så er det afgjort. 

Marianne Gaarden bliver ny biskop i Lolland-Falsters Stift. Hun får nemlig 206 stemmer ved bispevalget, mens Christina Rygaard Kristiansen fik 201.

Valget stod mellem hende og Christina Rygaard Kristiansen, da de vandt den første runde af bispevalget den 17. maj. Ved første runde fik Christina Rygaard Kristiansen sådan set flest stemmer. 

Hun fik nemlig 146 stemmer, mens Marianne Gaarden fik 126. 

Hvem er den ny biskop?

Den 53-årige Marianne Gaarden drømte egentlig om at blive kunstner. Hun endte dog med at læse teologi, blev præst og begyndte at forske i prædikener.

For ni år siden mistede Marianne Gaarden pludseligt sin mand, der også var far til hendes to drenge, Malte og Magnus. Det blev starten på en lang livslektion: at livet også handler om at give slip.  

Siden Marianne Gaarden blev ordineret i 2006, har hun været præst i Frederiksborg Slotskirke - og i Præstø og Skibinge.

Indsat 1. september 2017

Den ny, kvindelige biskop overtager posten fra Steen Skovsgaard efter 12 års bispetjeneste. 

Selv om Steen Skovsgaard officielt først slutter til september med bispevielsen af den nye biskop, er han så småt begyndt at pakke bispegården sammen og flytte mod Aarhus, hvor han skal skrive en ph.d. efter sommerferien.

Udover at det bliver en kvinde, der skal være biskop, er valget på Lolland-Falster historisk, fordi det foregår elektronisk. Det er nemlig første gang nogensinde, at et bispevalg bliver afgjort på den måde, ligesom det også er første gang, hvor et vigtigt offentligt embede som biskopper bliver besat gennem en elektronisk afstemning. 

Den nye biskop bliver indsat fra 1. september 2017.