Skoleleder fyret i Stenlille og politianmeldt efter alvorlig personalesag

Skoleleder Kenneth Smith er blevet fyret fra sit job på Stenlille Skole ved Sorø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den nu tidligere skoleleder på Stenlille Skole, Kenneth Smith, har hentet sine ting fra kontoret og afleveret de ting, som tilhørte skolen og Sorø Kommune.

Børne- og Familiechef Henrik Madsen valgte den 3. maj at fyre Kenneth Smith på baggrund af en alvorlig personalesag, som det hedder i en pressemeddelelse fra Sorø Kommune.

Hvad den sag mere specifikt handler om, vil Henrik Madsen ikke udtale sig om.

- Men på det foreliggende grundlag har jeg ikke tillid til hans ledelse på Stenlille Skole, siger han til TV2 ØST.

Sagen begyndte at rulle fredag den 23. april, hvorefter Kenneth Smith blev fritaget for tjeneste. På skolen og overfor forældre hed det sig, at han var sygemeldt. Halvanden uge senere blev han så fyret.

- Jeg er utrolig ked af den her sag, for det er en rigtig trist sag, uden jeg kan komme ind på, hvad den handler om, siger Henrik Madsen.

Skoleleder er politianmeldt

Udover Kenneth Smith drejer sagen sig om en skolelærer, og Danmarks Lærerforening har  politianmeldt den nu tidligere skoleleder.

Lise Vadsager, som er formand for Ringsted-Sorø Lærerforening, vil heller ikke fortælle, hvad sagen drejer sig om, men er glad for, at Kenneth Smith ikke længere er ansat på Stenlille Skole.

- Vi er glade for, at der er blevet handlet på situationen, og man kan komme videre på den skole, så det ikke trækker ud i halve og hele år, siger Lise Vadsager med henvisning til politiets og retssystemets behandling af politianmeldelsen.

Politianmeldelsen har ikke været afgørende for fyringen af Kenneth Smith, understreger Henrik Madsen.

- Jeg har gjort det, som jeg vurderede, var det rigtige at gøre. Jeg aner heller intet om, om der bliver rejst sigtelse mod ham, eller hvor lang tid det tager. Jeg skulle handle i forhold til en skole, der havde brug for, jeg handlede, siger Henrik Madsen.

Dygtig skoleleder

Han har været meget tilfreds med Kenneth Smiths faglige indsats på Stenlille Skole, siger han.

- Han har været en rigtig dygtig skoleleder, der har tilført skolen nogle nye initiativer, som den havde brug for. Han har virkelig fået taget fat på at få deres specialundervisningsindsatser til at lykkes. Han har fået god styr på økonomien, han har gjort en masse gode ting og sat meget godt i gang - blandt andet erhvervsbroen, som er et tilbud med mere praktisk undervisning. Det er jo ærgerligt, at det ikke kan videreføres, men det kan det så ikke, som situationen er.

Kenneth Smith nåede at være skoleleder på Stenlille Skole i 14 måneder. Før det var han skoleleder i Faxe Kommune på Rolloskolen. Han er uddannet murer og sidenhen lærer.

TV2 ØST har forsøgt at få en kommentar til sagen fra den nu fyrede skoleleder, men han er ikke vendt tilbage på henvendelsen.