Seks krigsskibe sejlede gennem Storebælt i nat

Natten til fredag sejlede seks Nato-skibe gennem Storebælt.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Seks Nato-skibe sejlede natten til fredag gennem Storebælt.

Skibene blev filmet, mens de sejlede under Storebæltsbroen et døgn efter, at Rusland invaderede Ukraine. Det er dog usikkert, hvorvidt de skal indgå i en militæroperation. 

quote Som svar har vi styrket vor fælles forsvar til vands, til lands og i luften

Jens Stoltenberg, generalsekretær i Nato

- Vi fortæller ikke noget om, hvad der sker i nærområdet lige nu, lyder det fra Christer Haven, presserådgiver i Forsvarets Operationscenter.

- Vi vil ikke levere detaljer. Derfor kommer vi heller ikke til at kvalificere de oplysninger, du har, lige nu. Det gør vi ikke af forsigtighedsårsager, tilføjer han.

Eksplosioner flere steder 

Han nævner selv konflikten mellem Rusland og Ukraine, men henviser til, at alt, hvad Forsvaret ønsker at sige til offentligheden i den henseende, vil blive lagt på Forsvarets hjemmeside.

Situationen er højspændt i hele Europa lige nu efter den russiske invasion af Ukraine. Natten til torsdag blev Ukraine flere steder angrebet af russiske tropper. Flere byer blev ramt af eksplosioner. 

Læs også
Irina fra Sydsjælland frygter for familien i Ukraine
Læs også
Irina fra Sydsjælland frygter for familien i Ukraine

Natten til fredag har der igen været meldinger om angreb flere steder. Blandt andet i hovedstaden Kiev.

Torsdag kaldte Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg, Ruslands invasion af Ukraine for en koldblodig og længe planlagt invasion.

- Som svar har vi styrket vor fælles forsvar til vands, til lands og i luften. Allierede fra USA og Europa har flyttet tusindvis af tropper til de østlige dele, lød det blandt andet ifølge TV2.

Læs også
Rusland invaderer Ukraine - Yana frygter for sin familie
Læs også
Rusland invaderer Ukraine - Yana frygter for sin familie

De seks Nato-skibe hedder alle sammen Nato Warship efterfulgt af et nummer. De kommer fra henholdsvis Estland, Letland, Storbritannien, Holland og Tyskland og sejlede under Storebæltsbroen omkring klokken 02.30. Klokken 09.00 fredag morgen befinder de sig ud for Grenaa.

Fredag morgen meddeler udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, at Danmark nu sender 30 millioner kroner til FN og 20 millioner kroner til Internationalt Røde Kors’ humanitære indsatser i Ukraine. 

Støtten skal blandt andet være med til at sikre husly, vand, lægehjælp og fødevarer til den ukrainske befolkning, lyder det i en pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet. 


Nyhedsoverblik