Per og Pernille fik smadret forruden af fyrværkeri: De skød også efter min hund

En stor gruppe børn og unge plager ifølge parret Per og Pernille et boligområde i Slagelse med at kaste fyrværkeri efter biler, dyr og mennesker.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der lød høje brag af fyrværkeri lige ude foran kæresteparrets Per Henrik Wendrup Vilhelmsen og Pernille Roager Andersens stuelejlighed i Ringparken i udkanten af Slagelse.

Det var fredag aften, og bragende var meget tæt på parrets gule bil ude på parkeringspladsen. Men Per Henrik Wendrup Vilhelmsen turde ikke gå ud for at kigge efter.

- Så ville de også skyde efter mig, fortæller Per Henrik Wendrup Vilhelmsen i dag til TV ØST.

quote Jeg blev rigtig, rigtig vred, da jeg så min bil næste dag. De er gået over stregen

Per Henrik Wendrup Vilhelmsen, Ringparken

Dagen efter de høje brag opdagede han til sin store frustration, at forruden på hans bil var ødelagt.

- Jeg blev rigtig, rigtig vred, da jeg så min bil næste dag. De er gået over stregen, siger Per Henrik Wendrup Vilhelmsen.

For tiden oplever boligområdet Ringparken ifølge Per Henrik Wendrup Vilhelmsen og Pernille Roager Andersen, at omkring 12 personer løber rundt i området og skyder fyrværkeri mod dyr, biler, lejligheder og mennesker.

Skød efter hunden

Andre biler i området er ifølge parret også blevet ramt af fyrværkeri. Det er angiveligt et velkendt problem i området, og personerne med tændstikkerne er til at genkende, fortæller Pernille Roager Andersen.

Hun lagde især mærke til et par stykker fra gruppen, der forleden parkerede i en sølvgrå bil uden foran deres stuelejlighed, åbnede bagagerummet og fiskede et bomberør frem. De rettede det mod Pernille Roager Andersens hund, som hun havde lukket ud i haven. 

quote Jeg tør heller ikke sende min 12-årige datter ud om aftenen, fordi der bliver kastet fyrværkeri

 Pernille Roager Andersen, Ringparken

- De skød efter min hund. Nu tør den ikke komme ud igen. Det er forkasteligt, siger hun og tilføjer:

- Jeg tør heller ikke sende min 12-årige datter ud om aftenen, fordi der bliver kastet fyrværkeri.

Det var søndag ikke muligt at få en kommentar fra politiet. Men det er  et velkendt problem med børn og unge, som kaster med fyrværkeri i december, derfor patruljerer betjente også i området omkring Ringparken.