Politiet tager nyt våben i brug mod uro - videoovervågning sat op i tre byer

Politiet har sat kameraer op i Slagelse, Nakskov og Haslev for at undgå ballade og gøre det mere trygt for borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Igennem længere tid har der været en del uro og ballade i både Haslev, Nakskov og Slagelse. Det har fået Sydsjællands- og Lolland-Falster Politi til at tage nye initiativer i brug.

I alt 19 kameraer er sat op. Omkring Axeltorv i Nakskov handler det om ni kameraer, på torvet i Haslev er der sat seks kameraer op og på Byskov Allé i Slagelse er der fire kameraer.

quote I første omgang håber vi, det kan have en præventiv tryghedsskabende effekt

Allan Holm, vicepolitiinspektør hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

- I første omgang håber vi, det kan have en præventiv tryghedsskabende effekt. Det er det, der er formålet. Så borgere, der har følt sig utrygge på grund af tidligere hændelse, tør færdes trygt i de her områder, fordi man altid vil kunne se, hvad der er foregået på stedet, siger vicepolitiinspektør hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, Allan Holm.

Udvalgte områder med uro

Som en del af sidste års finanslov, fik Rigspolitiet mulighed for at sætte 100 kameraer op i hele landet. Og det er en del af dem, der nu kommer til at filme i de tre byer.

- Vi har været inde og lave et analysearbejde i vores politikreds for at se, om der er nogle områder, hvor vi mente at videoovervågningen kunne have den effekt, den er tiltænkt – altså at den virker præventivt og tryghedsskabende for befolkningen. Der har vi identificeret de tre områder, siger Allan Holm.

Kameraerne er sat op og fra den 1. september bliver der trykket på optageknappen. Det fortæller P4 Sjælland. Der er sat skilte op, så man er klar over, når man går ind i et område, hvor der er overvågning. Politiet gemmer optagelserne i 30 dage.

- Det bliver lageret, så hvis vi får en anmeldelse om et strafbart forhold, så har vi mulighed for at kunne se, hvad der måtte være foregået i området. Det er ikke hensigten, at der skal være liveovervågning. Det er ikke som i England, hvor man har monitorer, der er ansatte, der sidder og følger. Det er med henblik på at man kan bruge overvågningen, hvis der har været nogle strafbare forhold, så vi kan se, hvad der er foregået, forklarer Allan Holm.

Længere tids ballade

Politiet har igennem længere tid haft problemer med ballade og uro i Haslev. Det har ført til at politiet har været mere til stede og det samme gælder SSP-medarbejdere, der igennem længere tid har været en aktiv del af nattelivet i Haslev

quote  Det er ikke hensigten, at der skal være liveovervågning

Allan Holm, vicepolitiinspektør hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi.

I september 2017 blev en mand overfaldet og slået og sparket på åben gade i Haslev. I løbet af den uge modtog politiet tre andre anmeldelser om vold.

I Nakskov var der en del uro omkring torvet for omkring et år siden. En 20-årig mand fik i december 2017 en ubetinget fængselsstraf for trusler og afpresning. Han var en af dem, der havde været med til at skabe uro i byen.

Haslev uro
Læs også
Dag for dag: Sådan stoppede politiet balladen i Haslev
Haslev uro
Læs også
Dag for dag: Sådan stoppede politiet balladen i Haslev

Også i Slagelse har politiet oplevet, at unge har skabt utryghed og uro for andre borgere. Der er blandt andet blevet ødelagt gadelamper og brændt biler af i området omkring Byskov Allé, hvor der nu er sat kameraer op.  

Ordningen i Haslev, Slagelse og Nakskov er permanent. Hos Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi er der indtil videre ikke planlagt mere overvågning.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi er der ikke planlagt videoovervågning nogle steder indtil videre.

drabsforsoeg4.jpg
Læs også
Boligområde ramt af uroligheder i nat
drabsforsoeg4.jpg
Læs også
Boligområde ramt af uroligheder i nat

Nyhedsoverblik