Politikere kræver hjælp til fyret frontpersonale: - Man bliver nødt til at give længere snor

Det er er helt forkert, at frontpersonale med senfølger efter coronavirus bliver fyret. Det mener blandt andre Enhedslisten og Dansk Folkeparti.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Flere ansatte hos Region Sjælland har oplevet at blive fyret på grund af senfølger fra coronavirus, efter de har været frontpersonale under coronaberedskabet. Det har skabt stor utilfredshed hos flere politikere i dag. 

- Det er simpelthen så urimeligt, at de her medarbejdere, som er blevet smittet med coronavirus, mens de var på pletten for at redde os andre, nu bliver fyret rundt omkring. Det mener jeg faktisk, er uacceptabelt. Det er en elendig behandling af folk, siger Eva Flyvholm, som er medlem af Folketinget for Enhedslisten. 

quote Det er en særlig situation, vi står i, og derfor skal der også en særlig lovgivning til

Liselott Blixt, Sundhedsordfører, Dansk Folkeparti

I sidste uge kunne vi på TV2 ØST fortælle om sygeplejersken Anne Marie Larsen, der er blevet fyret på grund af senfølger, og igen i går om social- og sundhedsassistent, Camilla Ottesen, som ligeledes er blevet fyret. 

Men det er ikke rimeligt, at de ansatte skal fyres, mener Enhedslisten. De har derfor kaldt Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) og Beskæftigelsesminister Peter Hummelgård Thomsen (S) i samråd.

- Hvis de sygeplejersker og sosu'er, som har knoklet gennem hele krisen, kommer til at stå tilbage med en fyreseddel, når de er blevet syge på deres arbejde, er det ikke i orden. Jeg håber også, at ministrene kan se, at vi bliver nødt til at finde en løsning, som er mere fleksibel, siger Eva Flyvholm. 

Støtte fra Dansk Folkeparti

Enhedslisten får opbakning fra Dansk Folkeparti, der også mener, at frontpersonalet skal have ekstra hjælp.

- Man bliver nødt til at give dem længere snor. Det er en sygdom, man ikke kender nok til. Det er en pandemi, der har raset, det er nogle senfølger, vi ved, kan gå over på et tidspunkt, men at det tager tid, og man kan få tilbageslag. Derfor mener jeg også, at det er en særlig situation, vi står i, og derfor skal der også en særlig lovgivning til, siger Liselott Blixt, der er sundhedsordfører for Dansk Folkeparti. 

quote Der findes allerede en ret stor pulje af corona-hjælpemidler, man for eksempel kunne tage pengene fra

Eva Flyvholm (EL), Medlem af Folketinget

Begge partier forslår at bruge midler fra den såkaldte coronapulje til at dække udgiften for medarbejdernes ansættelse trods længere tids sygdom.

- Der findes jo allerede en ret stor pulje af corona-hjælpemidler, man for eksempel kunne tage pengene fra. Man kunne bare sige: "Her er en pulje til kommuner og regioner, som gerne vil beholde sygemeldte medarbejdere i længere tid", siger Eva Flyvholm fra Enhedslisten. 

Ingen forskelsbehandling

Hos Region Sjælland er de kede af, at coronapandemien har betydet, at flere medarbejdere er blevet syge af at gå på arbejde. 

- Det der er vigtigt for mig, er, at vi hjælper så meget, vi kan, og at vi går så langt, som vi overhovedet kan, for eksempel ved at hjælpe tilbage på deltid. For det er medarbejdere, der har leveret en indsats i den her situation, siger regionsrådsformand for Region Sjælland, Heino Knudsen (S).

quote Vi skal behandle dem på samme måde, og ikke give en fordel til nogen

Heino Knudsen (S), regionsrådsformand, Region Sjælland

Men på trods af det, skal man ifølge Heino Knudsen ikke behandles anderledes, fordi man har fået coronasenfølger.

- Når vi har medarbejdere, der er blevet syge på deres arbejdsplads i Region Sjælland, skal vi behandle dem på samme måde, og ikke give en fordel til nogen, der er blevet syge i én situation i forhold til nogle andre, der er blevet syge i en anden situation, siger Heino Knudsen. 

Enhedslisten og Dansk Folkeparti håber, at de to ministre vil lytte i sidste ende.

- Hvis vi skal hjælpe nogen, så er det da i det mindste personalet, der har passet de her patienter, der har været syge, afslutter Liselott Blixt (DF).

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra regeringen, da ingen har kunnet stille op til interview i dag.