Unge trænger ind i nedlagt mølle: Naboer frygter for sikkerheden

Naboer til en nedlagt dampmølle i Ringsted har i årevis været vidner til unges farefulde leg i den faldefærdige bygning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I mere end 11 år har unge fra Ringsted brugt den forladte gamle dampmølle som tilholdssted - især i weekenderne.

Naboer har været vidner til deres farefulde leg og i forrige uge kulminerede det, da nogle unge smed en betonflise ned fra 30 meters højde.

- Vi hørte et kæmpe brag, og det første, der gik igennem hovedet på os, var, at nu var der nok en, der var faldet ned. Men det var en stor betonflise, som de unge smed ned fra 30 meters højde, fortæller Rikke Falkenberg Kofoed, nabo til den forladte bygning.

Naboerne frygter for deres sikkerhed

Siden 2005 har unge fra Ringsted brugt den forladte bygning som tilholdssted. Og naboerne frygter for både de unges sikkerhed og deres egen. 

- Vi inde i vores haver føler os jo truet, Hvornår ryger der sten herind? Vi har set flasker blive smidt ned hundrede gange, men den her betonflise var lidt værre, siger Rikke Falkenberg Kofoed.

De unge trænger ulovligt ind i bygningen og op på taget og selv afspærringer og låse kan ikke holde dem væk - fortæller flere naboer.

- Den ene af dem løber blandt andet rundt med et halvandet meter langt koben, som vi tydeligvis kunne høre blev brugt til at smadre ruder, ødelægge inventar og sikre sig adgang til de forskellige rum derinde sikkert, fortæller Johnny Kristiansen, der bor klods op og ned af den gamle dampmølle.

Ejer har forsøgt at stoppe de unges indtrængen

Hverken ejeren af bygningen, politi, SSP-konsulenter eller kommunens tekniske forvaltning har haft held med at sætte en stopper for de unges farefulde færden i den faldefærdige bygning.

- Vi er i tæt dialog med ejeren, og han sørger hele tiden for at få spærret af, men de unge brækker hul i væggen. De har værktøj med til at gøre det. Jeg er ærgelig over det her. Bygningen er meget farlig, og de unge løber en kæmpe risiko. Jeg må applere til de unge og deres forældre, for hvis de unge vil ind, så kommer de ind, siger Ringsteds borgmester Henrik Hvidesten (V).

Men naboerne til den faldefærdige bygning er utålmodige.

- Jeg ved, at der er rigtig mange gange er forsøgt at blive lukket af herinde , men de bryder jo bare igennem. Jeg frygter virkelig, at der er nogle der kommer til skade, slutter Rikke Falkenberg Kofoed.

Mandag mødes ejeren af bygningen med politiet og kommunen for at drøfte, hvordan de kan forhindre de unges færden i bygningen.