Anlægsarbejdet på Ringstedbanen bliver billigere

Den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted har udsigt til en besparelse på 23 procent på anlægsarbejdet. Det oplyser Banedanmark.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Anlægsarbejdet på Ringstedbanen kan blive meget billigere end forventet.  Banedanmark oplyser nemlig, at anlægsarbejdet på højhastighedsbanen mellem København og Ringsted, har udsigt til at blive 23 procent billigere end forventet, det skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Grunden til at anlægsarbejdet nu har udsigt til at blive en del billigere end forventet, skyldtes konkurrencedygtige danske entreprenører, totalentreprise med forhandling og 3D-modeller.

- Hovedårsagen skal findes i udbudsformen; totalentreprise med forhandling, og at udbuddene er udarbejdet i 3D-modeller, der blev en del af forhandlingerne. Det giver større gennemsigtighed, og det reducerer entreprenørernes risici. Entreprenøren får stor viden, og skaber sikkerhed. Og netop fordi der er tale om lille usikkerhed om entrepriserne, ligger priserne i de fleste tilfælde tæt på hinanden, siger projektets økonomichef, Niels Andersen.

Højhastighedsbanen forventes at være færdig i 2018.

Det skriver Licitationen.