¨

Faderhuset køber flere ejendomme i Bandholm

Foto: TV ØST

Lån finansieres fra yderligtgående kristne i det amerikanske bibelbælte.

Faderhuset, som efter års kamp vandt slagsmålet om Ungdomshuset på Jagtvej 69, og rev det ned, er tilsyneladende ved at opgive København.

Faderhusets leder Ruth Evensen og andre nøglepersoner er flyttet til Bandholm på Lolland. Det skriver Ekstra Bladet. Både Faderhusets hjemmeside og tingbogsoplysninger afslører, at flytningen delvist finansieres med lån fra yderligtgående kristne i det amerikanske bibelbælte.

De har tidligere støttet Faderhuset, og spytter nu 875.000 kroner i flytningen til Bandholm. Foreløbig har Faderhuset, Ruth Evensen og andre sektmedlemmer brugt 13,4 millioner kroner på opkøb af mindst fire ejendomme i byen: Bandholm Hotel og tre store villaer.

Ruth Evensens rygstød er en pengetank på rundt regnet 15,5 millioner kroner. Salget af to kæmpevillaer i Hellerup og Rungsted, et hus i Tune og to lejligheder i Fløng spædede ifølge tingbogsoplysninger til formuen med et overskud på 12 millioner kroner. Dertil kommer et lån på 8,5 millioner kroner, som Evensen tog med sikkerhed i Jagtvej 69 for et år siden.  Herfra skal dog trækkes de fem millioner kroner, som nedrivningen af Ungdomshuset ifølge Berlingske Tidende har kostet.

I Bandholm er borgerne glade for at byens hotel er blevet sat i stand og er genåbnet. Købmanden er lukket, og det er småt med liv i byen. - Jeg synes at det er dejligt at kunne gå ned på hotellet og spise et godt måltid mad sammen med familie og venner, siger Erling Ransby i dag til TV2 Øst. - De prøver på ingen måde at trække noget religion ind i det, når man er på hotellet for at spise, og jeg har aldrig hørt at de har gjort det, siger han.

Andre borgere er mere utrygge ved Faderhusets indtog i byen. - Jeg er utryg over den måde, de opkøber huse på, siger Kjeld Jørgen Mortensen til TV2 Øst. - Hvis de bliver ved, ejer de måske halvdelen af byen om 2 år. Det er ikke rart at tænke på, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App