Syg mor har bedt om hjælp i tre år: Styrelse behandler nu sagen om seksårige Martinius

Ankestyrelsen har nu meddelt, at de vil behandle sagen om seksårige Martinius, som bor hos sin syge mor.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Ankestyrelsen har nu besluttet at behandle sagen om seksårige Martinius og hans mor Stine Mortensen.

Stine Mortensen fra Næstved er syg fysisk og mentalt og har flere gange bedt Næstved Kommune om hjælp til aflastning. Men trods flere underretninger fra fagpersoner er der stadig ingen aflastning af Martinius.

Det fik Børns Vilkår til at sende en underretning til Ankestyrelsen, fordi de ikke mener, at kommunen har hjulpet Stine Mortensen og hendes søn tilstrækkeligt.

Nu har Stine Mortensen modtaget et brev fra Ankestyrelsen, hvor de meddeler, at de har besluttet at behandle sagen på et møde.

quote De har jo ikke taget stilling til sagen. De har taget stilling til, at de vil behandle den. Og det er fint. Det er derfor, vi har Ankestyrelsen

Sven Sørensen, Center for Børn og Unge, Næstved Kommune

- Jeg er rigtig glad for, at de er gået ind i sagen, og at de også kan se, at selvom der bliver søgt om hjælp flere steder fra, bliver det ikke taget seriøst fra kommunens side, siger Stine Mortensen til TV ØST.

Styrelsen har indhentet informationer

Tilbage i april skrev Ankestyrelsen til Stine Mortensen, at de ville gå ind i sagen. De har derefter indhentet oplysninger fra kommunen for at kunne behandle sagen.

Ankestyrelsen har derfra skullet vudere, om kommunen har gjort det nødvendige i sagen. Hvis det ikke er tilfældet, så vil sagen blive behandlet på et møde.

Og det er netop dét, der er blevet besluttet. Den 7. juni skal sagen altså behandles på et møde i Ankestyrelsen. 

Kommune afventer styrelsens beslutning

Ifølge Sven Sørensen, der er teamleder i Center for Børn og Unge i Næstved Kommune, så ved de endnu ikke, hvorfor Ankestyrelsen har valgt at tage sagen op.

- De har bedt om alle oplysninger, og det giver vi dem. De beder også om nye oplysninger, og det giver vi dem. Og vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe familien og Martinius, siger Sven Sørensen.

- Og så afventer vi Ankestyrelsens stillingtagen. Den kender vi jo ikke endnu. 

Artiklen fortsætter under indslaget.

Se eller gense indslaget: Børns Vilkår retter nu en alvorlig kritik mod Næstved Kommune. 35-årige Stine Mortensen fra Næstved har i tre år forsøgt at få hjælp og aflastning til sin seksårige søn, som hun lever alene med. 

Det er enhver borgers ret

Det var jo på baggrund af en underretning fra Børns Vilkår til Ankestyrelsen i april. Så lidt ved I vel, hvad det handler om?

- Ja, og Ankestyrelsen har valgt at tage den op. De har jo ikke taget stilling til sagen. De har taget stilling til, at de vil behandle den. Og det er fint. Det er derfor, vi har Ankestyrelsen. Hvis de beslutter, at Næstved Kommune har handlet korrekt, så tager vi det til efterretning. Hvis Ankestyrelsen siger, at det skulle have været behandlet på en anden måde, så tager vi det til efterretning, siger Sven Sørensen. 

Men I føler ikke, at I kunne have gjort noget anderledes for at undgå, at sådan en sag kommer i Ankestyrelsen?

- Det er enhver borgers ret at påklage en afgørelse til Ankestyrelsen. Det er et godt og sundt princip og en retssikkerhed, alle borgere har. Det er vigtigt, og det er derfor, vi har Ankestyrelsen, så det er fint, siger Sven Sørensen.

Så når Ankestyrelsen har besluttet at behandle sagen, så tænker I ikke, at I har gjort noget helt galt?

- Nej, det ved vi ikke noget om endnu, lyder det fra Sven Sørensen.