Kongeskibets hemmelige mission afsløret: Frederik besøgte børn på oplevelse

Kongeskibets besøg i regionen i sidste uge dækkede over en overraskelse til dårligt stillede børn.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da kongeskibet Dannebrog stille gled gennem Storstrømmen i sidste uge vakte det opsigt både på Sjællands-siden og Falstersiden af farvandet. Ingen vidste imidlertid, hvorfor skibet var i området.

Nu kan Red Barnet dog løfte en flig af sløret for skibets opgave i farvandet. De oplyser nemlig, at Kronprins Frederik lørdag deltog i en udflugt arrangeret af Red Barnets familieoplevelsesklub fra Maribo til Fejø, hvor de skulle hygge sig mellem æbletræer og brombærbuske.

Kronprins Frederik er protektor for Red Barnet, og det er fjerde gang at han deltager i oplevelsesklubbernes ture. Klubberne hjælper de dårligst stillede familier, der har et begrænset netværk, med at få gode oplevelser og nye venskaber i deres lokalområde.

Blandt legene på øen var æblebowling og æblekast, og dagen blev sluttet af, da børnene sammen med kronprinsen byggede et slot ud af halmballer – komplet med tårn, broer og hemmelige gange.

Det er gratis for familier og frivillige at være medlem af klubben og deltage i aktiviteterne. Familierne får tilbuddet om at komme med i klubben via kommunalt socialfagligt personale.