Holder gejsten oppe med morgensang: - Hverdagen er lidt tung for tiden

I Holbæk startede Omsorg Sjællands medarbejdere fredag morgen med sang. Det har hævet humøret, lyder det fra afdelingslederen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Coronavirussen har ikke gjort det nemt at arbejde i ældreplejen den seneste tid. Det kan de skrive under på hos det private plejefirma Omsorg Sjælland i Holbæk.

- Det er så tungt. Jeg tror, at vi alle går med en frygt. Ikke for, at vi selv får virussen, men fordi vi kommer hos rigtig mange ældre og svage borgere, fortæller afdelingschef Bettina Quaade.

quote Det er for at lette stemningen, for hverdagen er lidt tung for tiden. Men vi holder hovedet højt derude

Bettina Quaade, afdelingschef,  Omsorg Sjælland

Torsdag oplevede hun en helt særlig stemning hos sine medarbejder – og ikke på en positiv måde.

- Der var ligesom en tung stemning i huset. Der var stille, selvom vi havde travlt. Det en stille travlhed på en måde, og folk virkede nedtrykte, siger Bettina Quaade.

- Så jeg snakkede med nogle på kontoret om, at vi blev nødt til at gøre noget.

Har lettet stemningen

Og det gjorde de så. Dagen efter, fredag, bad afdelingschefen alle medarbejdere om at stille sig ud på gårdspladsen efter dagens morgenrapport, hvor alle corona-retningslinjer bliver gennemgået, og situationen hos borgerne bliver diskuteret.

- Jeg sagde, de skulle gå derud – med god afstand mellem hinanden – fordi jeg lige havde nogle ting, jeg ville informere om.

På gårdspladsen stod den så på fællessang – klassikeren Alle Sømænd er Glade for Piger – og lakridspiber til alle på jobbet.

-  Det var så sjovt. De vidste ingenting. Men det var simpelthen en god morgen, og det har lettet hele weekenden. Der har bare været en hel anden stemning derude, siger Betinna Quaade.

Så nu vil der være morgensang hos Omsorg Sjælland en til to gange om ugen, og sangvalget går på skift hos medarbejderne.

- Det er for at lette stemningen, for hverdagen er lidt tung for tiden. Men vi holder hovedet højt derude.