Unge uromagere fanget i elevator i halvanden time

Politiet har fokus på Nykøbing Falster Station, hvor en større gruppe unge gennem længere tid har skabt uro og utryghed.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En større gruppe unge i alderen 14-17 har gennem længere tid skabt uro og utryghed på Nykøbing Falster Station, hvor de hænger ud i ventesalen, på perronerne og i elevatorerne.

Deres højtråbende og larmende adfærd skaber frygt blandt flere passagerer, som jævnligt tilkalder politiet, der har fokus på området omkring stationen.

quote For dem var det et stykke legetøj

Kent Edvardsen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi

Sent onsdag aften måtte en patrulje igen rykke ud til stedet, fordi flere unge blokerede en elevator på en af perronerne. Her havde fem til seks unge i noget tid opholdt sig i elevatoren og spærret for, at andre til og fra toget kunne bruge den.

Det fik flere til at ringe til politiet, som modtog den første anmeldelse klokken 21.26. 

De unges ophold i elevatoren fik dog konsekvenser for dem selv, for på grund af for meget vægt blev de fanget i elevatoren i knap halvanden time.

Derfor måtte politiet tilkalde en tekniker til stationen, og de unge slap ud cirka klokken 23.00, hvorefter de blev bortvist fra stedet.

Holbaek station.Sub.01
Læs også
Holbæk-borgmester vil rive hele stationen ned
Holbaek station.Sub.01
Læs også
Holbæk-borgmester vil rive hele stationen ned

- De bruger en elevator, som i bund og grund er lavet til dårligt gående. Den er ikke lavet som en stue, hvor man kan være inde og synes, det er sjovt at køre op og ned. For dem var det et stykke legetøj, siger Kent Edvardsen, politikommissær ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

- Men for passagerne, der er dårligt gående og ikke kan komme op ad trappen, er det et væsentligt værktøj, tilføjer han.

Efter de unge blokerede elevatoren, og den satte sig fast, er den ifølge politiet nu ude af drift. Derfor skal teknikere hos DSB undersøge, hvordan elevatoren er gået i stykker, og om der eventuelt også er begået hærværk på den, som de unge kan blive sigtet for.

Særligt fokus på stationen

Gruppen er i forvejen kendt af politiet og driver rundt i byen omkring stationen, McDonalds og udendørsområdet Evigheden.

- Det er ikke vanekriminelle mennesker, men bare unge der gerne vil have et sted at være sammen, siger Kent Edvardsen og fortsætter:

Nykøbing Falster Station
Læs også
Børn og unge sætter livet på spil for at krydse togskinner
Nykøbing Falster Station
Læs også
Børn og unge sætter livet på spil for at krydse togskinner

- De virker måske lidt frembrusende, og for ældre medborgere kan det virke utrygskabende og uroligt. Men for dem (de unge, red.) er de bare sammen, så vi skal have enderne til at mødes, for der skal være plads til alle. Derfor er det vores tjans at tale med dem og få kommunen lidt med ind over. For hvor dælen kan de så være? Man kan ikke bare bortvise dem, hvis de ikke kan være andre steder.

Politiet har derfor særlig fokus på stationen i Nykøbing Falster, hvor der flere gange har været gennemført forebyggende indsatser for at skabe tryghed på stedet. Det arbejde og fokus fortsætter ifølge politiet.


Nyhedsoverblik