Tyv begik indbrud – stjal sin egen plade chokolade

En mand fra Falster risikerer op til 1,5 års fængsel, efter han stjal en plade chokolade, der tilhørte ham selv.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan komme til at koste dyrt for en 32-årig mand, da han mandag begik indbrud på Stubbekøbingvej i Nykøbing Falster.

Det var dog ikke dyre ure, smykker, fladskærme eller andet af stor værdi, der var genstand for indbruddet. Tyvekosterne, eller rettere tyvekosten, var derimod én plade chokolade.

Mandag brød manden, der er fra lokalområdet, ind i en bekendts lejlighed, som han havde besøgt tidligere på dagen.

quote Man må ikke bryde ind, selvom det er for at få sin egen chokolade

Bo von Würden, politikommissær, Sydsjællands og Lolland -Falsters Politi

- Gerningsmanden og forurettede kender hinanden. De havde haft et udestående gældsforhold, som de fik klaret. De gik så hvert til sit, og så ringer han til hende ude foran lejligheden og siger, at han vil have sin plade chokolade, han har efterladt inde i lejligheden, fortæller politikommissær Bo von Würden fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Kvinden var dog ikke længere hjemme i lejligheden, og kunne derfor ikke udlevere chokoladen. Men det troede gerningsmanden ikke på.

- Han siger til kvinden, at så vil han bryde ind i lejligheden for at hente den, hvilket han så gjorde, fortæller Bo Von Würden.

Manden brød ind i lejligheden, snuppede sin chokolade og gik igen.

Kan ende med fængselsstraf

Kvinden kommer efterfølgende hjem først på aften og ser, der har været indbrud. Hun melder det til politiet klokken 18.37, og da politiet efterfølgende kommer ud til adressen, sidder både kvinden og gerningsmanden sammen inde i lejligheden.

Manden er efterfølgende blevet sigtet for indbrud for at få den chokolade, som begge parter i øvrigt var enige om, var hans.

- Nu kan man diskutere, om det er indbrud eller husfredkrænkelse. Det bliver en juridisk vurdering, som anklagemyndigheden skal tage stilling til. Men man må ikke bryde ind, selvom det er for at få sin egen chokolade, fortæller Bo von Würden.

Vurderes det, at det er indbrud, er strafferammen op til 1,5 års fængsel, mens det for husfredskrænkelse er op til seks måneder.

Hvilken slags chokolade, der blev stjålet, melder historien ikke noget om.