Turismechef: Håber vikingeborg kan blive en styrke for Falster 

Destinationschefen hos Visit Lolland-Falster er glad for fundet af en vikingeborg på Falster. Det rykker på fortællingen om sydhavsøerne, siger han. 

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En enorm vikingeborg midt på Falster kan godt komme til at påvirke turismen på Lolland og Falster. 

Det siger destinationschefen hos Visit Lolland-Falster, Brian Lindorf Hansen, til TV2 ØST. 

- Her og nu, der må vi nok se, hvad arkæologerne ellers kan finde ud af om borgen. Men på sigt og med den rette udvikling, der kan det godt gøre en forskel for os som rejsemål, siger han. Han understreger dog, at fundet er helt nyt for ham, og at den mulige betydning langt fra er tænkt igennem endnu. 

TV2 ØST kunne torsdag fortælle, hvordan en formodet middelalderborg har vist sig at trække tråde langt tilbage i tiden, og i virkeligheden mere være en vikingeborg end en middelalderborg. Og det er noget, der kan få en betydning for Danmarkshistorien, siger destinationschefen. 

Her ses vikingeborgen sydfra med adgangsvejen øverst.
Her ses vikingeborgen sydfra med adgangsvejen øverst. Foto: Grafik: Nick Abildgaard TV2 ØST, Foto: Lasse Skovgaard

- Hidtil har historien om kongerne og heltene i vikingetiden mest været noget, der foregik på Sjælland og i Jylland. Men med fundet her kan vi sige, at vores område bestemt har spillet en rolle i, hvordan Danmark blev til. Og med så stor en borg har den rolle nok ikke været uvæsentlig. Det betyder noget - også for hvordan vi som borgere i området ser os selv, siger destinationschefen. 

 

Han vil nu tage borgen med i det samarbejde, der i forvejen er mellem Museum Lolland-Falster og Visit Lolland-Falster.