Kapsejladsen Vegvisir udskydes på grund af corona

Guldborgsund Kommune har onsdag besluttet, at kapsejladsen Vegvisir udskydes til 2021.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Guldborgsund Kommune har de seneste år i samarbejde med en række sejlklubber afviklet kapsejladsen Vegvisir.

Men de lokale sejlklubber har valgt at melde fra på grund af bekymring for deres medlemmers helbred i forbindelse med covid-19, og som en naturlig konsekvens af sejlklubbernes afbud har Guldborgsund Kommune derfor onsdag besluttet at springe afviklingen af kapsejladsen over dette efterår.

Det skriver Guldborgsund Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under billedet.

 
  Foto: SHORTHAND

Formand for Kultur-, Fritid- og Bosætningsudvalget, Martin Lohse (Guldborgsundlisten), er ærgerlig over udskydelsen af årets kapsejlads, men ser frem til at samarbejde om arrangementet i 2021.

- De lokale sejlklubber og de mange frivillige udgør hjørnestenen i afviklingen af kapsejladsen. Det gode samarbejde med sejlklubberne er helt afgørende for os, og vi ser derfor fremad og glæder os til 2021, hvor vi satser på at være tilbage for fulde sejl, siger Martin Lohse i pressemeddelelsen.

Håbede til det sidste på en løsning

Morten Brandt Rasmussen, der har udviklet Vegvisir Race-konceptet, er hovedarrangør af kapsejladsen og har lagt rigtig meget tid og energi i at arrangere årets kapsejlads.

Også han ærgrer sig over, at kapsejladsen må udskydes.

- Jeg er selvfølgelig først og fremmest skuffet over, at årets kapsejlads ikke bliver en realitet. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg havde håbet til det sidste på en løsning, som muliggjorde gennemførslen af kapsejladsen, siger Morten Brandt i pressemeddelelsen.

Årets Vegvisir kapsejlads skulle have været afholdt den 3. til 5. september.