Engelsk tradition er flyttet ind på Falster - her får du kager og afternoon tea

Alka-Lea Margerison har boet det meste af sit liv i London. Nu har hun og familien slået sig ned på Falster og taget en engelsk tradition med til lokalområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Alka-Lea Margerison har en forkærlighed for te, og den nyder de nu godt af på Falster. 

Den 1. december slog hun dørene og bød gæster inden for til den engelske te-tradition Afternoon Tea. Det gør hun i nogle helstsærlige lokaler, som danner rammerne, når te-glade gæster besøger "Higgledy Piggledy's - The Vintage Tea Room" i Nykøbing Falster.

- Vi kiggede ind ad vinduerne, og det var smukt. I det øjeblik, hvor jeg så, at det grønne rum var så smukt, var det næsten alt, jeg havde forestillet mig til en tesalon. 


quote Da jeg talte med min mor, fortalte hun, at da jeg var en lille pige, gik jeg ofte forbi en tesalon i vores hjemby

Alka-Lea Margerison, ejer, Higgledy Piggledy's

Det er nemlig i Czarens Hus, et af byens ældste bygninger, hvor Alka-Lea Magerison vil imponere danskerne med sin te og sine hjemmebagte scones, der hører til traditionen.  

- Jeg vil have dem til at opleve roen, for når man får te, skal man ikke skynde sig eller tage det for givet. Det skal være noget, du nyder og sætter pris på, fortæller hun. 

Kagebord
Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Fra Zimbabwe til London til Nykøbing Falster.

Alka-Lea Margerison stammer oprindeligt fra Zimbabwe i Afrika, men hun har boet det meste af sit liv i den engelske hovedstad London. 

Nu har hun og familien slået sig ned i Nykøbing Falster, efter hendes mand fik job i Danmark. 

quote Man kan dufte til det te, de har. Det har jeg aldrig prøvet før

Betina Kieper, gæst, Nykøbing Falster

Flytningen til Falster blev også startskuddet til en ny begyndelse for for Alka-Lea Margerison, der, efter at have arbejdet som skolelærer, så ind i en tilværelse som hjemmegående i Danmark. 

Den tilværelse blev hurtigt for kedelig, og derfor kastede hun sig ud i et te-eventyr.

- Jeg kan godt lide sort te, for jeg kan lide mælk i min te. Min datter kan lide grøn te, så vi startede med at bestille forskellig slags te og lære om forskellige slags - hvordan noget te er dampede, og noget er pandestegt.

Læs også
Familie genåbnede 108 år gammel kro - nu er den indstillet til fornem pris
Læs også
Familie genåbnede 108 år gammel kro - nu er den indstillet til fornem pris

Dermed blev en gammel drøm vagt til live. 

- Da jeg talte med min mor, fortalte hun, at da jeg var en lille pige, gik jeg ofte forbi en tesalon i vores hjemby. Vi boede i en meget lille by i Zimbabwe, og hun fortalte, at jeg altid sagde, at jeg ville derind.

Særlig stemning 

I snart fire måneder har Alka-Lea Margerison budt gæsterne på engelsk te, scones og sandwich.

- Man kommer jo i stemning, når man kommer ind, og bordet er dækket. Der er fin service, og man ser de lækre kager. Man kan dufte til det te, de har. Det har jeg aldrig prøvet før, siger gæsten Betina Kieper. 

Flere af gæsterne har også besøgt stedet mere end én gang. 

- Det er utroligt velsmagende, og det var det også sidste gang, jeg var her, lyder det fra Anja Lose. 

- Da jeg talte med min mor, fortalte hun, at da jeg var en lille pige, gik jeg ofte forbi en tesalon i vores hjemby. Vi boede i en meget lille by i Zimbabwe, og hun fortalte, at jeg altid sagde, at jeg ville derind, fortæller Alka-Lea Margerison.
- Da jeg talte med min mor, fortalte hun, at da jeg var en lille pige, gik jeg ofte forbi en tesalon i vores hjemby. Vi boede i en meget lille by i Zimbabwe, og hun fortalte, at jeg altid sagde, at jeg ville derind, fortæller Alka-Lea Margerison. Foto: Ida Valsted - TV2 ØST

Nyhedsoverblik