¨

Vordingborgenseres CPR-numre offentliggjort ved fejl

Foto: TV ØST

10 borgere fra Vordingborg Kommune har ved en fejl fået deres CPR-numre offentliggjort på internettet.

Vordingborg Kommune har kontaktet 10 borgere med besked om, at deres CPR-numre ved en fejl er blevet offentliggjort på internettet.

Det var den 21. maj, at kommunen ved en rutinemæssig scanning fandt ud af, at der lå dokumenter på hjemmesiden, hvor fem CPR-numre var frit tilgængelige. Samme morgen blev de fjernet.

I forbindelse med det efterfølgende opklarende arbejde blev der fundet yderligere fem CPR-numre, som var blevet offentliggjort via bilag på sager til kommunens kultur- idræts- og fritidsudvalg. Disse fem bilag blev også slettet øjeblikkeligt.

Vordingborg Kommune har kontaktet Google og bedt dem, hurtigst muligt, at slette de søgeresultater, som kan indeholde oplysninger om de bilag, som nu er fjernet fra kommunens hjemmeside.

Kommune beklager

Vordingborg Kommune beklager hændelsen over for de 10 berørte borgere.

- Det er en af de ting, som bare ikke må ske. Vi har som offentlig myndighed et særligt ansvar for at beskytte vores borgeres fortrolige oplysninger. Vi har derfor meget stort fokus på at indrette vores systemer og arbejdsgange, så vi opfylder kravene i persondataloven, men i dette tilfælde er der tale om en beklagelig menneskelig fejl. Det er vi rigtig kede af. Vi gennemgår og justerer nu vores arbejdsgange for at sikre os mod lignende fejl fremover, siger kommunaldirektør Lau Svendsen-Tune.

Datatilsynet er blevet orienteret om hændelsen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App