¨

Vordingborg optrapper kamp mod kasernelukning

Foto: TV ØST

Om få uger afleverer forsvarschefen sin indstilling til kasernelukninger. Kommuner bønfalder politikerne.

Frygten for at miste den lokale kaserne og hundredvis af arbejdspladser stiger hos Vordingborg

      Om kort tid afleverer forsvarschefen sin indstilling til, hvilke kaserner som bør lukkes, og det får flere kommuner til at optrappe charmeoffensiven over for politikerne.

      Senest har en delegation fra Vordingborg Kommune besøgt Christiansborg for at påvirke politikerne i Folketingets forsvarsudvalg til ikke at lukke Vordingborg Kaserne.

      - Vi frygter en afvikling, og vi er dybt, dybt nervøse og bekymrede. Det vil beskæftigelsesmæssigt være en katastrofe, hvis man afvikler Vordingborgs kaserne, siger formand for Vordingborg Kommunes Uddannelses- og Arbejdsmarkedsudvalg Niels Fog (K).

      Han var sammen med Vordingborgs borgmester Henrik Holmer (S) på Christiansborg for at tale Vordingborg Kasernes sag. Og kampen er ikke slut endnu:

      - Vi arbejder benhårdt hver dag i kommunen for at undgå en afvikling. For tre uger siden havde kasernen hundrede års jubilæum, og når der to gange om året er nye rekrutter, holder hele byen en velkomst.

      - Det er en del af byens identitet. Når obersten går ned ad gaden, så ved alle, hvem han er, siger Niels Fog.

      Hvis Vordingborg Kaserne lukker, vil det koste 800 arbejdspladser i området. .

      Senest 1. marts skal forsvarschef Peter Bartram aflevere sin indstilling til, hvilke kaserner der skal lukkes for at spare penge på forsvarets budget. Derefter skal politikerne træffe den endelige beslutning i marts. Derfor er det ved at være sidste udkald for kommunerne.

     
      /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App