¨

Vordingborg må betale til huslejen i andelsboliger

Foto: TV ØST

Vordingborg Kommune skal nu betale godt 5 millioner kroner, da daværende Præstø Kommune havde kautioneret for en andelsboligforening.

Beboerne i en privat andelsboligforening i Præstø har gennem flere år ikke betalt på et kreditforeningslån, og det kommer nu til at koste Vordingborg Kommune godt fem millioner.

Det skriver Sjællandske.

Årsagen er, at den daværende Præstø Kommune ved foreningens stiftelse garanterede for en del af lånet - og når der ikke betales af på lånet, så går långiveren til kautionisten.

- Det er en meget ærgerlig sag. Vi plejer at kunne tale os til rette, men det har ikke været muligt at komme i dialog, siger Venstre-borgmester Knud Larsen.

Det lykkedes heller ikke Sjællandske at komme i dialog med foreningen, hvis formand Birger Brosbøl-Jensen ikke besvarer opkald, og fra et unavngivet bestyrelsesmedlem lyder det blot:

- Ingen kommentarer. Vi har besluttet i bestyrelsen, at vi ikke vil udtale os.

Andelsboligerne er faldet i værdi siden oprettelsen, og en bolig, som oprindelig var 300.000 kroner værd, er for nylig solgt for det symbolske beløb af en krone. For prisen får køberen cirka 80 kvadratmeter til en husleje på knap 5000 kroner.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App