¨

Vordingborg Kommune skal spare: Ældreplejen står for skud

Vordingborg Kommune skal til at finde sparekniven frem

Nu er spørgsmålet så, hvilket område der bliver ramt af besparelser på mindst ti millioner kroner.

Vordingborg Kommune skal spare mellem 10 og 20 millioner kroner i det kommende budget.

Så lige nu går bølgerne højt i kommunalbestyrelsen. Socialudvalget mener, at yderligere besparelser vil gøre tilværelsen uværdig for byens ældre borgere.

- Vi er blevet pålagt at komme med nogle bud på, hvor vi vil spare, og det er vi så kommet med. Men vi er simpelthen så pressede på det her område, at de eneste seriøse forslag vi kan komme med, de vil få alvorlige konsekvenser, siger Heino Hahn (DF), formand for socialudvalget i Vordingborg Kommune. 

Læs også Kommunale besparelser udhuler midler til ældrepleje

De ældre må blive i sengen

Udspillet fra socialudvalget går på, at borgerne maksimalt kan forvente at komme op én gang om dagen. Det betyder, at enten venter de med til at komme op af sengen til over middag, ellers kommer de ikke op igen efter deres middagslur. Et scenarie, som selv ikke formanden ønsker bliver vedtaget.

Vi er ikke interesserede i, at det her bliver en realitet, men vi er nødt til at vise, hvad virkeligheden er, hvis kommunalbestyrelsen vælger at spare på socialområdet

Heino Hahn, formand i socialudvalget

- Vi er ikke interesserede i, at det her bliver en realitet, men vi er nødt til at vise, hvad virkeligheden er, hvis kommunalbestyrelsen vælger at spare på socialområdet. Og vi er så økonomisk pressede, at besparelserne vil ramme helt basal pleje, siger formand Heino Hahn.

Hver en sten er vendt

Administrationen på socialområdet bekræfter, at de har kigget på mange mulige scenarier for at opfylde behovet for besparelser. Og nedskæringer i plejen af byens ældre borgere er altså det næste, som står for skud.

Vi er helt derude, at vi ikke har flere blide besparelser at give af

Helle Linnet, direktør for social og arbejdsmarked

- Det er rigtigt, at vi har vendt hver en sten for at finde ud af, hvilke besparelser man kan foretage, og vi er helt derude, at vi ikke har flere blide besparelser at give af. Vi håber dog på ingen måde, at det her forslag bliver en realitet, siger Helle Linnet, direktør for social og arbejdsmarked i Vordingborg.

Afgøres til september

Den 1. september mødes kommunalbestyrelsen til budgetseminar, og resten af september måned bruger de så på at diskutere, hvem der må tage besparelserne. Det skulle de gerne være nået til enighed om i slutningen af september. 

Læs også Vordingborg Kommune mangler 25 millioner kroner

Det endelig beløb, der skal spares, bliver offentliggjort, når staten er færdig med at regne på de kommunale tilskud efter sommerferien. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App