Vordingborg IF taberdømt - ville beskytte spillere mod coronasmitte

Danmarksserieklubben Vordingborg IF ville rykke kamp på grund af spillere med virussymptomer. Modstander sagde nej og vandt en skrivebordssejr.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To fodboldspillere fra Vordingborg IF's herrehold i danmarksserien fik torsdag i denne uge stærke symptomer på coronavirus. To dage tidligere havde de spillet en pokalkamp mod Ringsted, og derfor ville klubben have testet alle spillere og trænere.

Derfor kontaktede Vordingborg denne weekends modstander, Taastrup FC, og bad om udsættelse af kampen, da man ikke ville udsætte hverken sine egne eller Taastrups spillere for yderligere smittefare.

quote DBU siger, at den er en del af noget større, og det kan vi ikke se i den sag her

Morten Brandt, Vordingborg IF

Nej, lød meldingen imidlertid tilbage fra den Taastrup FC. Det betød, at Vordingborg tabte kampen på skrivebordet 0-3.

Formand: En lortesituation

Modsat i landets bedste og næstbedst fodboldrække, hvor spillere, trænere og ledere testes hver uge, og hvor reglerne er klare og bestemt fra øverste sted, er forholdene noget anderledes i Danmarks fjerdehøjeste række, Danmarksserien.

Her er der ingen tvungen test, og samtidig har Dansk Boldspil-Union (DBU) besluttet, at det skal være op til klubberne indbyrdes at afgøre, hvad der skal ske i situationer som den, Vordingborg nu har oplevet at stå i.

Men med den beslutning fraskriver DBU sig et ansvar, som unionen er nødt til at tage på sig. For klubberne kan ikke selv gøre det.

Det mener formanden for Vordingborg IF, Morten Brandt. 

- DBU siger, at den er en del af noget større, og det kan vi ikke se i den sag her. Det er en lorte-situation, hvor vi er blevet taget som gidsler. Vi ville egentlig bare passe på vores spillere og vise samfundssind, som vi er blevet bedt om af myndighederne. 

quote Midt i den her coronatid har fodbolden ikke brug for at få sit omdømme plettet

Morten Brandt, Vordingborg IF

Pletter fodboldens omdømme

Sæsonen er blot få kampe gammel, og Morten Brandt har ikke svært ved at forestille sig, at en lignende situation igen vil opstå. Derfor kan han kun gisne om, hvad det vil betyde for resten af sæsonen. 

- Der er brug for, at nogle hjælper os med at træffe de rigtige beslutninger og passe på vores spillere. Midt i den her coronatid har fodbolden ikke brug for at få sit omdømme plettet, men det synes jeg, den her sag gør, siger han.

Det har ikke været muligt for TV2 ØST at få et interview med DBU søndag. I en sms skriver kommunikationsdirektøren Jakob Høyer desuden, "at det også er svært at tage en generel debat baseret på den konkrete sag".

Vordingborg møder i næste kamp fynske Otterup. Det sker den 12. september.