Vordingborg går til kamp mod dårlig mobilforbindelse

Erhvervsudvalget i Vordingborg Kommune giver nu erhvervslivet og borgere mulighed for at teste sig frem til den bedste mobildækning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis du kæmper mod dårlig forbindelse på din mobiltelefon, så kan det måske være fordi den arbejder dårligt sammen med din teleudbyder.

Ifølge en test lavet af Aalborg Universitet for Digitaliseringsstyrelsen kan den rigtige kombination af telefon og mobilselskab nemlig give bedre mobilforbindelse i områder med dårlig dækning.

Undersøgelsen viste, at nogle mobiltelefoner havde op mod ti gange så stærkt signal som andre på samme adresse.

Kan teste hjemme i stuen

Og fra næste uge er det muligt at bestille en såkaldt ’mobiltestkuffert’ fra kommunen, der indeholder fire forskellige mobiltelefoner, simkort til tre forskellige mobilselskaber samt en router til 4G, så man også kan teste mobilt bredbånd.

På den måde kan man selv teste derhjemme, hvilken slags telefon der går bedst i spænd med ens mobilselskab – eller omvendt.

Det oplyser Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

- En god mobildækning er jo en grundforudsætning for at skabe vækstmuligheder for det lokale erhvervsliv, men det er i 2016 også en grundforudsætning for borgernes liv i det hele taget, siger formand for Vordingborg Kommunes erhvervsudvalg, Asger Diness Andersen.

Op til en selv

Det er dog stadig helt op til virksomhederne og borgerne selv, hvilken mobil og hvilket mobilselskab de ønsker.

- Testkuffertene er et tilbud om, at man kan prøve sig frem til, om man med en kombination af de telefoner og selskabsmuligheder, kufferten indeholder, kan få en bedre forbindelse. Det vil man kunne i mange tilfælde, men man kan jo også selv prøve sig frem med andre kombinationer, siger Asger Diness Andersen.

Kufferterne vil blive lånt ud til lokalrådene i op til to uger. Rådene kan bestille en testkuffert fra 12. september.