Vordingborg får 10,3 millioner kroner til de ældre

Flere millioner er på vej til de ældre i Vordingborg Kommune. Pengene kommer fra finanslovsaftalen, som skal løfte ældreområdet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

10,3 millioner kroner er på vej til de ældre i Vordingborg Kommune. Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold har onsdag offentliggjort, at Vordingborg får del i den finanslovsaftale, som skal løfte ældreområdet.

Formålet med ”ældremilliarden” er ifølge en pressemeddelelse at løfte ældreplejen, der hvor der er størst behov i den enkelte kommune. Indsatsen skal tilegnes både de svageste, men også dem, der kan klare sig selv i eget hjem med god hjælp og støtte fra kommunen, lyder det.

Ifølge formand for socialudvalget i Vordingborg Kommune, Heino Hahn (DF), er beløbet noget, der vil kunne mærkes.

-       Vi har i socialudvalget også haft et massivt fokus på velfærdsteknologien. Teknologien letter arbejdsgange, så der hos personalet bliver plads til andre borgernære aktiviteter, og der er allerede mange gode eksempler på, at borgere kan klare sig med hjælp af teknologi alene. En ekstra indsats til de demente og hovedrengøring på plejecentre bliver også en mulighed. Det er alt sammen initiativer, der vil betyder, at det bliver lidt bedre at være ældre i Vordingborg Kommune, siger han i en pressemeddelelse.