¨

Vordingborg badminton har fat i ungdommen

Foto: TV ØST

Mange idrætsforeninger oplever problemer med at skaffe frivillige. Den kendte klagesang lyder, at nutidens unge ikke gider engagere sig i foreningsarbejdet. Men

I dag kunne Vordingborg Badmintonklub fejre 75 års jubilæum. Den traditionsrige klub har masser at fejre, og er i dag i storform, men for få år tilbage var klubben ved at sygne hen. Gitte Vedel Mel var i 1980'erne en aktiv del af klubbens ungdomshold, og herfra har hun nogle af sine bedste minder.

- De venner jeg fik dengang ser jeg jo stadigvæk, og vi er mødes stadig i klubben og har en masse sammen, fortæller hun.

I starten af det nye årtusind var klubben begyndt at sygne hen. Ungdomsafdelingen var der ikke rigtigt nogen der engagerede sig i længere, og derfor kom der ikke nyt frisk blod til klubben i form af frivillige hjælpere og ledere.
For 4-5 år siden tig Gitte Vedel Mel og andre af hendes venner fra ungdomstiden ketcheren i den anden hånd, og begyndt at give en hånd med i klubben, så nye ungdomshold kunne komme til.

Hvis man spøger Per Skov fra DGI Storstrømmen peger de på, at det at miste grebet om børnene og ungdommen er den simpleste vej til langsomt at aflive en idrætsforening:

- Det er jo blandt de unge nye frivillige hjælpere, trænere og ledere skal rekruteres, og oven i det kommer jo alle forældrene som det også handler om at få aktiveret. Er der ikke noget ungdom i en forening, så dør er der stor sandsynlighed for at den går i står, forklarer Per Skov, der til daglig er landsdelsleder for DGI Storstrømmen.

Sådan skulle det heldigvis ikke gå i Vordingborg. En flok at dem som Gitte Vedel Mel havde spillet med i sine unge dage satte sig for at betale tilbage til den gamle klub og få ungdomsafdelingen op at køre igen. Det med så stor succes, at Peter Gade, der kaldes en af alle tiders bedste danske badmintonspillere, er kommet forbi for at fejre klubben netop er blevet kåret til årets danske ungdomsklub. Han spillede i dag opvisningskamp mod Joachim Persson.

I dag har Vordingborg badminton klub en ungdomsafdeling, der tæller helle 70 medlemmer

02:03 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App