Vindmølleplaner er udsat på ubestemt tid

Vordingborgs Kommunens planer om opsætning af store vindmøller er midlertidigt sat på pause. Det vækker stor glæde hos de lokale, som er stærkt imod projektet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Planlægningen af de store vindmøller i barmosen i Vordingborg er midlertidigt sat i bero.

Kommunen har indstillet planarbejdet, indtil staten har nogle klare retningslinjer i forhold til vindmøllestøj, og fordi protester mod vindmøllerne har været så massive. Et flertal mod planlægningen bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og Enhedslisten har resulteret i pausen. De konservative, Socialdemokraterne og SF ønskede derimod at fortsætte planlægningen.

Projektet har mødt massiv modstand hos befolkningen i lokalområdet. I alt har 750 beboere skrevet under på et rungende ’nej’ til de store vindmøller. En af modstanderne til projektet er Niels Østergaard. For ham er udsættelsen rigtig gode nyheder.

- Vi har jo valgt kommunalpolitikerne til at varetage befolkningens interesser, og hvis den store folkemasse siger: det der, det er rivende galt, det I har gang i. Vil I ikke godt være søde at revurdere det. Det er jo hvad, det er sket i denne sag, og det må vi jo bare sige, at det er godt, siger Niels Østergaard.

Bo Manderup (VENSTRE) er meget tilfreds med, at kommunen har valgt at tage de lokales protester med i sine overvejelser. Bo Manderup mener, at man som politiker bør lytte efter, når man møder modstand i befolkningen.

- Det er os som politikere, der har ansvaret for at træffe de beslutninger, og det gør vi også. Men vi lytter jo også til, hvad borgerne mener – også mellem valgene. Og derudover kan man jo stille vindmøller op – også på vandet, så de ikke ødelægger hverken landskab eller sundhed, siger Bo Manderup.

Protester bar frugt
Også Bjarne Kromann Jensen, som har arbejdet tæt sammen med Niels Østergaard i processen, er meget begejstret for, at borgerprotesterne har båret frugt, og han mener, at det har været besværet værd.

- Det er armene oppe over hovedet i utrolig stor grad. Så det skal fejres. Efter alt det arbejde her henover julen, så er det ikke blevet til så meget juleand, men sådan er det. Det har været kampen værd, siger han.

Indtil videre er vindmølleplanerne udskudt, indtil de sundhedsmæssige undersøgelser af støjen er foretaget. Det bliver først efter næste kommunalvalg.