¨

Villige lærlinge bombarderer malermester

Foto: TV ØST

Malermester drukner i opkald fra forhåbningsfulde unge, der leder efter lærlingeplads.

- Det er helt vildt. Og meget, meget positivt.

Sådan beskriver Ivan Luffe den store interesse for at blive lærling hos ham, som han har oplevet siden han i onsdags stillede sig op på TV2 ØST, og beklagede sig over, at det var for svært at skaffe lærlinge til hans virksomhed.

Vælter sig i henvendelser

I mere end et halvt år har han ikke fået henvendelser fra interesserede unge til sin virksomhed. Men det er slut nu. Siden indslaget blev sendt på tv har telefonen ikke stået stille, fortæller han.

- Jeg har talt med mindst 25 interesserede lærlinge. Og samtidig, så er der mange opkald, der ikke kan komme igennem, fordi telefonen er optaget. Så mange, at jeg ikke har haft kræfter til at vende tilbage til dem alle, siger Ivan Luffe til TV2 ØST.

Vil have skriftlig ansøgning

Ikke alle de interesserede ansøgere er lige gode – men han beder dem alle om at sende en mail. Og der er masser af talent blandt lærlingene, siger han.

Han beder alle interesserede i at sende en mail, så ansættelsen kan forløbe retfærdigt for alle.

Ivan Luffe håber, at han kan ansætte i hvert fald to lærlinge i denne omgang.

Den første har allerede været til samtale. Polskfødte Bartek Sykulski har ønsket at gå i lære som maler siden sommer, men én ting har holdt ham tilbage.

- Fordi der er krise, har jeg ikke søgt noget. For jeg troede ikke, der var nogen stilling at få. Men efter jeg så nyhederne i fjernsynet, bestemte jeg mig for at ringe og se, om jeg kunne få en plads, fortæller den 22-årige mand.

De to har aftalt en prøveperiode på to uger. Og hvis det bliver en succes er lærlingepladsen hjemme. Bartek Sykulski begynder hos Ivan Luffe på mandag.

02:09 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App