Vilde Vulkaner melder udsolgt på rekordtid til næste års festival

Børnefestivalen Vilde Vulkaner i Vordingborg har allerede knap 26 timer efter dette års festival udsolgt til næste år.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Knapt er de sidste soveposer rullet sammen og de sidste pløkker taget op af jorden, før den populære børnefestival Vilde Vulkaner må melde udsolgt til festivalen i 2019.

Det oplyser lederen af festivalen, Frank Villumsen til TV ØST.

quote Det er gået langt hurtigere i år end sidste år. Sidste år fik vi udsolgt på 72 timer, og i år er vi knapt 26 timer efter vi har lukket dette års festival, før vi har udsolgt

Frank Villumsen, leder, Vilde Vulkaner

- Det er gået langt hurtigere i år end sidste år. Sidste år fik vi udsolgt på 72 timer, og i år er vi knapt 26 timer efter vi har lukket dette års festival, før vi har udsolgt. Det har vi ikke set før, siger Frank Villumsen til TV ØST.

Mange nye tilmeldte

For børnefestivalen lukkede og slukkede fredag, hvor de 11500 børn fra hele landet kunne rejse hjem med koncertoplevelser fra blandt andre Christopher, Hugo Helmig og Lukas Graham i rygsækken.

Der er ikke én forklaring på rekordsalget, men Frank Villumsen gætter på flere faktorer.

- Der er mange nye tilmeldte, som ikke har været med før, men som har hørt om os. Så vi er nået bredere ud. Og så tror jeg, vi har ramt noget hos børn og institutioner, som har manglet, siger han. 

Festivalen startede i 1995 med 1100 børn fra SFO'er i de daværende amter omkring Vordingborg. I 1996 voksede festivalen til 3000 børn, og sådan fortsatte de i en del år. 

På børnenes præmisser

De 11500 deltagere har festivalen sat som maksimum af hensyn til børnene.

- Vi kunne måske nok udvide festivalen sådan rent fysisk, så der var plads til flere, men vi har sat antallet til 11500, fordi vi synes, der er grænser for, hvor langt børnene skal gå fra teltpladserne til koncerter og aktiviteterne, siger Frank Villumsen.

Næste år er festivalens 25 års jubilæumsår. Men det helt grundlæggende ved festivalen er der ikke lavet om ved siden dengang.

- Det startede med nogle SFO'er, der ville holde en festival på børnenes præmisser. Sådan er det også i dag, og vi kan se, det er populært. Jeg tror, vi kommer til at være der mange år endnu, siger Frank Villumsen. 

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

Se flere