Vil sætte populær ordning på is - frygter, at den affolker købstæderne

Politikere i Vordingborg kommune vil sætte den populære fleksboligordning på pause.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

De blev sat i søen for at lokke flere til at købe boliger i kommunen. Men nu vil politikere i Vordingborg Kommune sætte flexbolig-ordningen på pause et år i de tre købstæder i kommunen. Man frygter nemlig, at ordningen bidrager til at affolke kommunen. Det oplyser DR P4 Sjælland.

Helt konkret foreslår Plan- og Teknikudvalget i Vordingborg Kommune, at flexboligordningen i Præstø, Vordingborg og Stege sættes på pause i et år.

Læs også
Sommerhuspriser galoperer afsted – sjællandske kommuner fører an i vild stigning
Læs også
Sommerhuspriser galoperer afsted – sjællandske kommuner fører an i vild stigning

Den tidligere formand for udvalget, Michael Larsen (R), siger til radiostationen, at han frygter, at ordningen bidrager til at affolke købstæderne i kommunen. Eksempelvis er 45 ud af 66 flexboliger i Stege ikke beboet hele året.

En af dem, der bor i flexbolig i Stege er Lars Myrup. Han bor i byen hele året - og ser ikke noget problem i ordningen, da flexboligerne jo ikke står ubrugte hen, selvom de ikke er beboet hele året, siger han til radiostationen.

Behandles politisk tirsdag

Sagen om flexboliger skal op i dag i økonomiudvalget i kommunen - og kommunens administration foreslår, at ordningen forlænges.

Vordingborg Kommune besluttede at indføre flexordningen i 2014. Siden besluttede man i 2016 og 2020 at lade ordningen fortsætte, fremgår det af sagsfremtillingen til mødet i udvalget.

Læs også
Flexboliger hitter - et billigere alternativ til sommerhuse
Læs også
Flexboliger hitter - et billigere alternativ til sommerhuse

Der udstedes omkring 100 tilladelser om året i hele kommunen.

En personlig tilladelse

I købstæderne er flexbolig-tilladelsen personlig - og skal altså fornyes, hvis boligen sælges. På landet følger den dog boligen. Det betyder dog, at der i byerne skal udstedes en ny tilladelse, hvis boligen skal sælges og fortsat være flexbolig.

Læs også
Stevns vil lukke for sommerhuse i byområder
Læs også
Stevns vil lukke for sommerhuse i byområder

En flexboligtilladelse betyder, at der ikke er krav om, at huset skal være folkeregister-adresse.

Selvom der i Stege er 66 flexboliger, så vurderer kommunens administration, at ordningen ikke er i fare for at ændre boligbilledet i kommunen. Der udstedes omkring 10 tilladelser til flexboligordning i byen.


Nyhedsoverblik