Vandforsyning opfordrer til kun at fylde poolen halvt

Med de varme sommerdage er der kommet ekstra pres på Vordingborg Forsynings vandboringer. Derfor opfordrer de nu til at bruge mindre vand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Når poolen skal fyldes op i sommerferien, opfordrer Vordingborg Forsyning til, at den kun bliver fyldt halvt op. Deres boringer har nemlig svært ved at følge med det stigende vandforbrug i de varme sommermåneder. Det skriver de på Facebook.

Det gælder primært Vordingborg by og Nyråd, der specielt bliver forsynet fra Mørkeskov Vandværk, oplyser Vordingborg Forsyning.

- Det gælder lige så længe, at der er tørt i vejret, og folk bruger ekstra med vand, siger Karen Eiken Jensen, der er kvalitetskoordinator i Vordingborg Forsyning.

quote Det er for eksempel, at folk køber større og større badebassiner. Er det nødvendigt?

Karen Eiken Jensen, kvalitetskoordinator i Vordingborg Forsyning

Indtil videre er det fortsat en opfordring fra Vordingborg Forsyning, men konsekvensen ved at forsyningen ikke kan følge med vil være, at de i værste fald bliver nødt til at nedlægge vandingsforbud. 

- Dér hvor man ved, at man skal bruge flere liter vand, overvej lige om det er nødvendigt. Det er for eksempel, at folk køber større og større badebassiner. Er det nødvendigt? Kan man ikke nøjes med et mindre et? Fyld det kun halvt. Lad være at vande jeres græsplæner for eksempel, siger Karen Eiken Jensen.

Vandingsforbud

Vil fange borgere, før det går galt

Vordingborg Forsyning oplyser, at Facebookopslaget indtil videre ikke har haft den store effekt på mængden af vand, der bliver pumpet ud i Vordingborgs husstande. Boringerne kan stadig klare presset, og deres opfordring handler for nuværende om at fange borgere i Vordingborg, før det går galt.

Læs også
Vandværk: Spar på vandet - ellers lukker vi
Læs også
Vandværk: Spar på vandet - ellers lukker vi

 - Hvis vi trækker for hårdt på boringerne, så trækker det for hurtigt vand til boringerne, og så rykker du kemien nede i undergrunden, og så rykker du den naturlige balance nede i undergrunden, siger Karen Eiken Jensen.

- Det tager meget kort tid at begynde at påvirke de her parametre. Det tager lang tid at komme ned i det normale niveau igen.

quote Det er hammersvært at finde godt vand på Sydsjælland og på Møn især

Karen Eiken Jensen, kvalitetskoordinator i Vordingborg Forsyning

Vandforsyning skal forbedres på sigt

Når nu vandforsyningen er knap og har svært ved at levere den mængde vand, der er behov for, så skal forsyningen også udvides på sigt. Det fastslår Karen Eiken Jensen fra Vordingborg Forsyning.

- Det er gamle boringer vi har, og vi skal have fundet nogle nye, men det er hammersvært at finde godt vand på Sydsjælland og på Møn især. Så derfor skal vi passe på vores boringer, fordi vi ved, hvor svært det er at finde nyt godt vand.

For at kunne bore efter nyt vand skal anlægget have en ny kommunal tilladelse, og forsyningens allerede eksisterende indvindingstilladelser skal ændres. Det er den, der tillader dem, at de må trække råstof op af jorden.