Vandet stadig forurenet i Ulvshale

De 1100 husstande, som får vand fra Ulvshale Vandværk på Møn, skal stadig koge vandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I søndags opdagede driftsleder Jesper Højland, at bakterieværdierne var for høje på Ulvshale Vandværk. Siden har borgerne i området ikke kunne drikke vandet fra vandhanen uden at koge det først.

- Det er ærgeligt, at det sker, lige når alle sommerhusgæsterne kommer her til påske, men der er ikke noget at gøre ved det, siger Jesper Højland

På Camping Ulvshale Strand er påskegæsterne så småt begyndt at slå teltene op. Familien Lund fra Vor Frue ved Roskilde har købt flaskevand, og når de vasker op, bruger de kun kogt vand.

- Det er irriterende, men omvendt så ved man, at det er nødvendigt, så man undgår at sidde på toilettet det meste af tiden, siger Mette Lund Brandborg.

Vandværket har sendt en vandprøve ind til et laboratorium. Svaret har Jesper Højland ikke fået endnu, fordi det tager over 70 timer at dyrke analysere bakterierne.

- Det eneste, vi ved lige nu er, at det i hvert fald ikke er E-colibakterier, siger Jesper Højland.

Vandværket har en mistanke om, at bakterierne kan stamme fra en vandboring, som for nylig er blevet renoveret. Der er blandt andet blevet sat en ny pumpe i.

- Når man tager noget op fra boringen og lægger noget nyt ned, så er der risiko for, at der ryger noget med ned, som ikke skal være der, siger Jesper Højland.

 

Vandværket anbefaler følgende:

- Vandet skal koges i 2 minutter inden det benyttes til drikkebrug og madlavning.

- Vandet vil kunne benyttes til bruse- og karbadning, men man skal være opmærksom på, at børn ikke drikker vandet.

- Vandet må ikke bruges til tandbørstning. Kogt vand kan anvendes.

- Vandet må ikke bruges til rensning af åbne sår. Kogt vand kan anvendes.

- Det anbefales, at der vaskes op i kogt vand, idet der kan ske smitte via hænderne eller via genstande (indirekte kontaktsmitte).

 

Læs mere på Ulvshale Vandværks hjemmeside ved at klikke HER.