Usikkerhed om skolelukninger - nu skal kommunalbestyrelse afgøre fremtiden

Børne- og Familieudvalget i Vordingborg Kommune er uenige om, hvorvidt fire skoler skal lukke eller ej. Nu skal kommunalbestyrelsen tage beslutningen.

Skal der lukkes skoler i Vordingborg Kommune eller ej?

Det står stadig uklart efter dagens møde i Børne- og Familieudvalget. Kommunens forvaltningen har foreslået en model, hvor fire skoler skal lukke. Det drejer sig om afdelingerne i Marienberg, Mern, Fanefjord og Bårse.

- Det er jo ikke nogen god løsning, at vi er nødt til at lukke skoler, men vi er nødt til det, fordi vi er nødt til og skaffe noget bedre indhold i vores skoler, siger borgmesteren Mikael Smed.

- Vi er en af de kommuner, der bruger over landsgennemsnittet på vores folkeskoler per elev i kroner og øre, men vi ligger helt i bund i resultaterne. Derfor er vi nødt til at gøre noget anderledes, end vi gør i dag.

Mikael Smed fastholder, at skolelukninger er nødvendige.
Mikael Smed fastholder, at skolelukninger er nødvendige. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Venstre foreslår anden model

På dagens møde stemte Socialdemokratiet og SF for modellen fra forvaltningen, hvorimod Konservative og Enhedslisten vil vente med at tage stilling. Venstre foreslår en helt anden model, der ikke involverer skolelukninger.

Borgmester Mikael Smed afviser ikke, at der kan ende med at blive justeret på planerne. Han holder dog fast i, at skolelukninger er nødvendige.

Demonstration Vordingborg
Læs også
Fire skoler i Vordingborg risikerer at lukke: - Vi er nødt til at gøre noget
Demonstration Vordingborg
Læs også
Fire skoler i Vordingborg risikerer at lukke: - Vi er nødt til at gøre noget

- Egentlig er der mange interessante ting i Venstres forslag. Der er desværre bare ikke det med, der handler om, hvordan sikrer vi en bedre folkeskole og et bedre fundament for vores unge mennesker, når de skal ud af folkeskolen og videre, lyder det fra Mikael Smed.

Vil sikre en god fremtid

Kommunalbestyrelsen skal nu tage den endelige beslutning om, hvad der skal ske med skolestrukturen.

Formanden for skolebestyrelsen på Svend Gønge Skolen, Regitze Spenner Ishøy, håber stadig, at skolelukningerne bliver droppet.

- Det er børn, det er familier, det er lokalsamfund. Det er hele grundlaget for at have en diverse kommune med plads til, at man kan bosætte sig hvor, man har lyst, som man er ved at fjerne. Det er det her med at kunne vælge frit, hvad der giver mening for min familie, for mit barn, og det synes jeg simpelthen ikke er i orden, at vi fratager familierne de valg.

Regitze Spenner Ishøy mener, at man fratager familier frit at kunne vælge, hvor de vil bo, hvis man lukker skolerne.
Regitze Spenner Ishøy mener, at man fratager familier frit at kunne vælge, hvor de vil bo, hvis man lukker skolerne. Foto: Kevin Rasmussen - TV2 ØST

Mikael Smed forstår godt de mange følelser, der er på spil. Han påpeger dog, at de forsøger at sikre børnenes fremtid bedst muligt.

- Vi har forsøgt at holde os på den banehalvdel, der handler om, hvordan sikrer vi, at børnene i Vordingborg Kommune får en god fremtid og et godt fundament at stå på, når de forlader folkeskolen.

Kommunalbestyrelsen skal afgøre skolernes fremtid den 25. januar.