Ungdomshus kommet for at blive

Evalueringerne af Ungdomshuset Birdhouse i Vordingborg er tilsyneladende så tilfredsstillende, at kommunen nu har besluttet, at projektet skal gøres permanent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Med 2 års erfaringer i bagagen er ungdomshuset Birdhouse i Vordingborg blevet evalueret, og kommunalbestyrelsen har nu besluttet, at projektet skal gøres permanent i forbindelse med budget 2014.

Det skriver Vordingborg Kommune i en pressemeddelelse.

Indtil videre er parterne enige om, at de fysiske rammer fortsat er den gamle brandstation i Valdemarsgade, men der skal formentligt findes nye lokaler, da stationen måske skal rives ned.

Fik 1 år

I forbindelse med kommunalvalget i 2009 blev det aftalt at der skulle laves et forsøg med et ungdomshus. Ideen med forsøget var at styrke ungdoms-, og uddannelsesmiljøet.

I løbet af 2010 dannede en række unge så Ungdomsforeningen Vordingborg, som fik 1 år til at vise, hvorledes de ønskede at drive Birdhouse, som ungdomshuset blev døbt.

Tilfreds formand

Evalueringen af projektet viser, at ungdomshuset Birdhouse har haft en positiv påvirkning af ungdomsmiljøet i Vordingborg Kommune og har været et supplement til det eksisterende fritidsliv.

- Det er lykkedes de unge ildsjæle at skabe et sted med identitet, og de har taget ansvar for både det sure og det søde. Det er jeg meget tilfreds med, siger formand for kultur-, idræts- og fritidsudvalget Birthe Helth.

 

 

play
Hans Jørgen Kolmos

Professor om britisk virusvariant på plejehjem: - Bekymrende, men ikke uventet

play
Kildemarkscenteret i Næstved

Tre beboere smittet med britisk coronavariant på plejehjem i Næstved

play
trelleborg

Vikingeborg vil på verdensarvsliste – kan fordoble besøgstallet

play
Louise Hvitfeldt Hansen Nykøbing Falster

Corona får flere unge til at føle sig ensomme: - Hele ungdomsårgangen er presset

play
dtu.1

Opsendelse af rumsonder gik som planlagt – landede uden for Stenlille

playliveblog
Coronavirus

Seneste nyt om coronavirus: Regeringen vil indføre krav om isolation efter rejser

Se flere