Ulovlig terrasse bliver måske reddet

Birgit og Allan Tjørnemarks terrasse på Bogø er blevet dømt til nedrivning. Men I dag kom Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen og Marcus Knuth med nyheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regionens vel nok mest omstridte terrasse fik i dag et ganske særligt besøg – sågar et ministerbesøg.

- Det er stort. Det bliver kun større, hvis det er dronningen eller Mary, slår Allan Tjørnemark fast.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) og Marcus Knuth (V) besøgte den terrasse, som Naturstyrelsen tidligere har dømt ulovlig og krævet nedrevet, fordi den bryder kystsikringen. Senest midt oktober skal Allan Tjørnemark derfor have fjernet terrassen. Men nu kan der måske blive pustet nyt liv i sagen.

- Vi vil gerne præcisere loven, så vi ikke fra offentlig side skal blande os i, hvordan folk indretter deres haver, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

For rigid

Marcus Knuth sidder i Udvalget for Landdistrikter og Øer for Venstre. Han har tidligere besøgt den dødsdømte terrasse. Han ser nu positivt på regeringens plan om en ændring af loven.

- Den er alt for rigid, den er indgribende i folks råderum over privat ejendom, siger Marcus Knuth.

En lovændring kan betyde, at Allan og Birgit Tjørnemark fremover kan nyde udsigten over Storstrøm uden at bryde loven.

- Det er en befrielse, at der er en minister, der tager os alvorligt inde i Folketinget, så kan man håber, at der sker noget, siger Allan Tjørnemark.

Før en ændring af loven kan træde i kraft, skal den gennem tre behandlinger og vedtages i Folketinget. Det når de næppe, før terrassen skal nedrives i midt oktober.

- Hvis Allan ikke fjerner terrassen inden fristen, vil det være et lovbrud, det vil jeg ikke råde nogen til at gøre, lyder det fra Troels Lund Poulsen.

Grillet gris og fest hvis loven ændres

Ægteparret på Bogø vil derfor skille terrassen ad og vente på, at de igen kan samle den, hvis ændringerne vedtages. Men det afskrækker dem ikke, de glæder sig over, at de måske kan se frem til fremtidige lovlydige somre på terrassen.

- Hvis loven ændres, så er der fest. Så laver vi en grillet gris på terrassen, fastslår Allan Tjørnemark. 

Naturstyrelsens har dømt terrassen ulovlig, fordi den bryder reglerne for Kystsikring. Den skal derfor rives ned. Der må ifølge loven ikke bygges i et område på 300 meter fra kysten. Allan og Birgit Tjørnemarks terrasse er bygget omkring 200 meter fra vandet. Den bryder derfor strandbeskyttelseslinjen.