¨

Udstilling om at leve i nuet

Foto: TV ØST

Kunstforeningen Vordingborg har arrangeret en stor, markant og ekspressiv udstilling i samarbejde med Tine Hind fra Højbjerg ved Århus.

At leve i nuet… Sådan kan den store, markante og ekspressive udstilling, som Kunstforeningen Vordingborg har arrangeret i et samarbejde med billedkunstneren Tine Hind fra Højbjerg ved Århus karakteriseres.

Det skriver Bjarne Fehstedt fra Stensved, der har sendt billede og video. Han er også ophavsmanden til interviewet med kunstneren Tine Hind: 

- Når man bruger hænderne, så er man i nuet, og så har man fred i sindet. Det er meget nært knyttet, siger Tine Hind.

Tine Hind er en dybt engageret kunstner, der skaber kunst af høj kvalitet med et eksistentielt indhold og en sjældent set nerve. Hun er tegner/grafiker og maler, og udgangspunktet for motiverne er erindringer og følelser. Når hun udfører sine værker er det en proces der sætter skred i andre sanser end synssansen.

Arbejder med flydende farver

Tine Hind (f. 1953) har de sidste 30 år været aktiv med seperat- og gruppeudstillinger i ind- og udland. Hun er uddannet på akademierne i Amsterdam og Århus, og senere har hun studeret grafik i Poznan, Polen. Arbejdet med flydende farver har igen medført nye teknikker og udtryk. Senest en teknik hvor akvarelfarven danner baggrund for et motiv der er udskåret i linoleum eller som et træsnitbillede. Kombintionen giver et meget udtryksfuld billede, som bygger på kontrasten mellem den sorte forgrund på en udflydende baggrund af akvarelfarve. 

Mennesker i tætte relationer

Tine Hind har gennem årene fået tildelt mange rejselegater, som har inspireret hende udtryks- og motivmæssigt. Men fælles for hendes mange billedudtryk er, at hun skildrer mennesker i tætte relationer, hvor glæden, kærligheden, forfaldet og døden er almengyldige temaer. Efter de mange inspirationsrejser tager hun i atelieret afsæt i de hjembragte tegninger og akvareller, som omsættes til malerier og grafiske arbejder.

Fredag 10. april var der fernisering og udstillingen kan opleves dagligt indtil 10. maj i Kulturarkaden i Vordingborg.

Bjarne Fehstedt, der medlem af ØSTHOLDET har oploadet videoen nedenfor. Læs hvordan du bliver medlem af ØSTHOLDET - KLIK HER

00:33 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App