Udskyder broarbejde for at undgå trafikkaos i pinsen

Renoveringen af Store Bro i Stege har skabt en del trafikkaos. Men nu har Vejdirektoratet valgt at opdele arbejdet for at skåne pinsetrafikken.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der har været en del trafikale problemer i Kristi Himmelfartsferien, siden Vejdirektoratet begyndte at renovere Store Bro i Stege.

Men nu har de fundet en løsning, hvor de deler arbejdet op i to etaper for at skåne trafikken i pinsen.

Det er broens slidlag og konstruktionsfuger, der skal renoveres. Derfor har Vejdirektoratet arbejdet på en brohalvdel ad gangen, hvilket har betydet, at trafikken kun kunne komme over broen via én kørebane.

Trafikkaos i helligdagene

I sidste weekend, hvor der var Kristi Himmelfartsferie, kunne entreprenørerne mærke, hvordan det påvirkede ferietrafikken i en negativ retning. Det fortæller Hans-Åge Cordua, projektleder i Vejdirektoratet.

- Inden forrige weekend var der ingen problemer med trafikken, men i Kristi Himmelfartsferien var der op til flere kilometer kø fra sjællandsiden. Vi vil gerne løse de trafikale udfordringer ved at dele entreprisen op i to, siger Hans-Åge Cordua.

Udskyder arbejdet

Derfor har Vejdirektoratet nu valgt at udskyde arbejdet med konstruktionsfugerne til et senere tidspunkt.

- Det gør vi for at undgå at ende i samme situation, og da vores entreprenører er langt fremme i processen, vil vi lade dem holde en pause med arbejdet, så vi kan få fuld trafik på broen i pinsen, siger Hans-Åge Cordua.  

For billister vil det betyde, at der vil være to kørebaner med normal lysregulering over Store Bro fra torsdag aften til mandag aften, som er anden pinsedag.

Vejdirektorater forventer at være færdige med første halvdel af renoveringen primo juni, inden Tirsdagsmarkederne i Stege begynder den 28. juni.