"Udsigten er flot, men internet er der ikke meget af"

Næsten 5000 husstande ansøgt om at få del i Fiberpuljen, som SEAS-NVE og Fibia står bag. For dårlig dækning er der nok af - også i Svinø.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kniber gevaldigt med bredbåndsdækningen her i regionen.

Og derfor har næsten 5000 husstande ansøgt om at få del i Fiberpuljen, som SEAS-NVE og Fibia står bag.

Fiberpuljen blev lanceret i januar og består af 50 millioner kroner, der altså skal give bedre dækning i vores område. Blandt ansøgerne er både virksomheder, privatboliger og sommerhuse. 

Troels Hannecke fra Svinø vest for Lundby kæmper - ligesom mange andre i landområderne - for at køre afsted på den digitale motorvej. 

quote Udsigten er flot, men internet er der ikke så meget af

Troels Hannecke fra Svinø

- Det er lige fra at sende en mail, så ryger internetforbindelse til resten af huset. Der er rigeligt med problemer. Vi har kun 3-4 megabit herude, siger Troels Hannecke til TV ØST.

En udrakt hånd

Også den administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, glæder sig over at hjælpe fibernettet længere ud i de tyndt befolkede områder i regionen.

- Med Fiberpuljen har vi rakt hånden ud til alle dem, der indtil i dag har haft lange udsigter til at få en tidssvarende bredbåndsforbindelse. Den hånd har overvældende mange virksomheder og privatpersoner taget imod. Med Fiberpuljens 50 millioner kroner kommer SEAS-NVE til at investere i alt 376 millioner kroner i fiberudrulning alene i 2017. Størstedelen går til Sjælland og Øerne. Det kommer til at give regionen et gevaldigt digitalt løft, udtaler Jesper Hjulmand.

Og det er nok en melding, der falder i god jord i Svinø. For som Troels Hannecke siger:

- Udsigten er flot, men internet er der ikke så meget af.