¨

"Udsigten er flot, men internet er der ikke meget af"

Troels Hannecke fra Svinø vest for Lundby kæmper - ligesom mange andre i landområderne - for at køre afsted på den digitale motorvej.

Næsten 5000 husstande ansøgt om at få del i Fiberpuljen, som SEAS-NVE og Fibia står bag. For dårlig dækning er der nok af - også i Svinø.

Det kniber gevaldigt med bredbåndsdækningen her i regionen.

Og derfor har næsten 5000 husstande ansøgt om at få del i Fiberpuljen, som SEAS-NVE og Fibia står bag.

Fiberpuljen blev lanceret i januar og består af 50 millioner kroner, der altså skal give bedre dækning i vores område. Blandt ansøgerne er både virksomheder, privatboliger og sommerhuse. 

Troels Hannecke fra Svinø vest for Lundby kæmper - ligesom mange andre i landområderne - for at køre afsted på den digitale motorvej. 

Udsigten er flot, men internet er der ikke så meget af

Troels Hannecke fra Svinø

- Det er lige fra at sende en mail, så ryger internetforbindelse til resten af huset. Der er rigeligt med problemer. Vi har kun 3-4 megabit herude, siger Troels Hannecke til TV ØST.

En udrakt hånd

Også den administrerende direktør i SEAS-NVE, Jesper Hjulmand, glæder sig over at hjælpe fibernettet længere ud i de tyndt befolkede områder i regionen.

- Med Fiberpuljen har vi rakt hånden ud til alle dem, der indtil i dag har haft lange udsigter til at få en tidssvarende bredbåndsforbindelse. Den hånd har overvældende mange virksomheder og privatpersoner taget imod. Med Fiberpuljens 50 millioner kroner kommer SEAS-NVE til at investere i alt 376 millioner kroner i fiberudrulning alene i 2017. Størstedelen går til Sjælland og Øerne. Det kommer til at give regionen et gevaldigt digitalt løft, udtaler Jesper Hjulmand.

Og det er nok en melding, der falder i god jord i Svinø. For som Troels Hannecke siger:

- Udsigten er flot, men internet er der ikke så meget af. 

Læs også 4.866 adresser kæmper om luns af eftertragtet fiberpulje

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App