Udsatte i Vordingborg får særligt rådgivningssted

De unge på Sydsjælland får takket være TrygFonden og Vordingborg Kommune nu et center for mennesker, der har været udsat for vold og incest blandt andet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Vordingborg Kommuner lancerer nu et toårigt projekt, som skal hjælpe personer, der har været udsat for vold, prostitution og incest.

Centeret, der kommer til at hedde LivaRehab bliver et rehabiliteringssted for de unge på Sydsjælland takket være TrygFonden og Vordingborg Kommune, står der i en pressemeddelelse.

Indtil nu har udsatte mennesker fra den sydlige og vestlige del af Sjælland ikke haft de samme muligheder for behandling og støtte, som der findes i de store byer.

- Der er ligeså mange problemer med udsathed i de mindre byer som i de store byer, men færre steder at gå hen for at få hjælp. Det er ikke rimeligt, siger centerchef på LivaRehab, Flora Ghosh.

Ifølge LivaRehab har de allerede fået mange positive tilmeldinger fra nærliggende kommuner, blandt andet Næstved, som også har indledt et samarbejde.

- Vi vil gerne være tættere på de udsatte mennesker, der har fået skader af prostitution, incest og vold, og som har brug for støtte til at komme ud i en positiv livsbane. Det skal ikke være den lange tur til hovedstaden, der forhindrer den enkelte i at søge hjælp. Vi ved, at der er et stort behov, da vi i København får mange henvendelser fra mennesker med prostitutionsskader fra den sydlige del af Sjælland, fortæller Flora Ghosh.

Det er TrygFondens regionale råd i Region Sjælland, der står bag donationen som et led i TrygFondens samlede arbejde for at støtte udsatte og sårbare grupper.